Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul organizației județene a PNL, Gheorghe Flutur, a cerut astăzi în cadrul ședinței Ligii Aleșilor Locali ai PNL, structură pe care o conduce în calitate de președinte, descentralizarea administrației publice locale. Flutur a transmis că Liga Aleșilor Locali ai PNL însumează nu mai puțin de 30% din primarii și aleșii locali din România.

Flutur a afirmat în deschiderea dezbaterilor Ligii Aleşilor Locali ai PNL, la care a participat și președintele Klaus Iohannis și premirul desemnat Ludovic Orban că Legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare, iar prin noul Cod Administrativ s-a renunţat la acest act normativ, iar în aceste condiţii administraţia publică „suferă din lipsa de descentralizare”. „Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală. Este o politică de sus în jos, cetăţeanul este slugă a Guvernului”, a spus Flutur. El a menționat că în prezent deciziile sunt luate la nivel central fără consultarea autorităților locale, ceea ce este greșit. Gheorghe Flutur a transmis că PNL are obligația să rezolve probleme legislative importante pentru dezvoltarea țării.


„Primul mesaj pe care vreau să-l transmit este că dezvoltarea României se poate face numai în parteneriat, administrația publică locală, Președinție și administrația publică centrală. Și pentru că aici avem oameni care au trecut prin vot, care mulți dintre ei au făcut scoruri foarte frumoase la ultimele alegeri, despre care s-a vorbit pozitiv, ca exemple de bune practici în administrațiile lor, trebuie să-i felicităm, să-i aplaudăm și să-i rugăm să reporteze victoria și pe data de 10 noiembrie pentru alegerile prezidențiale pentru susținerea dumneavoastră, domnule președinte Klaus Werner Iohannis. De aceea am câteva obiective sau premise pe care vreau să le ridic aici, în calitate de președinte al Ligii. În primul rând avem obiective legislative de rezolvat. Și ne referim aici la descentralizare. Legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare. Mai nou Codul Administrativ a anulat această lege. Administrația publică dar dezvoltarea României suferă din lipsă de descentralizare. Și dacă ne gândim astăzi când vorbim de dezvoltare locală, aceasta este mai mult finanțare și nu dezvoltare. Este o politică de sus în jos. Cetățeanul este slugă a Guvernului. Nu știm ce urmează. Se anunță din partea Executivului că vin fel de fel de programe, dar noi nu suntem consultați și de multe ori aceste programe sunt aplicate prost în teritoriu pentru că nu se ține cont de strategia locală. Dacă ar fi să vorbim de descentralizare și așteptăm descentralizarea, trebuie să ne gândim la ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu este posibil ca Guvernul să anunțe niște măsuri cu care nu se consultă. Vă dau exemple câte vreți. În învățământ, ghiozdane școlare. Măsură unitară ca în vremea comuniștilor. Poate că cineva are bani să-și cumpere ghiozdan, dar trebuie să ne gândim să ajungă chiar la acel segment care nu are. Apoi, astăzi se vorbește de vaccinarea populației. Știți că sunt doar 1,5 milioane de doze și sunt 15 milioane de oameni care așteaptă? Deci este o neconcordanță între ceea ce se așteaptă și ceea ce se întâmplă de la nivel central, care va trebui stopată. Și exemplele ar putea continua”, a declarat Gheorghe Flutur.

Reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai PNL a a vut loc la Sala Polivalentă din București unde au fost prezenți aproximativ 5.000 de membri ai partidului, primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari şi simpatizanţi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava