Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene și președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Flutur, a spus astăzi că absorbția fondurilor europene este descurajată de modul în care sunt formulate ghidurile pentru depunerea de proiecte. Gheorghe Flutur a declarat în ședința de ieri a Consiliului Județean că acest lucru poate să ducă la necheltuirea fondurilor de la Uniunea Europeană, subliniind faptul că pentru anii viitori, gradul de absorbție ar trebui să fie de aproape 700 de milioane de euro în fiecare lună. Șeful administrației județene a subliniat că unele dintre prevederile din ghidurile pentru depunerea de proiecte sunt absurde. El a dat ca exemplu proiectele pentru drumuri, arătând că în ghidul solicitantului se precizează că în cazul în care trebuie modernizat un pod iar un pilon se află în albie, acesta este al celor de la Apele Române.

Flutur a spus că tot în ghid se precizează că pentru a primi finanțare pilonul ar trebui să fie al Consiliului Județean. „Am mai avut mai multe proiecte de drumuri pe Programul Operațional Regional, dar nu a existat această problemă. Consideră că ar trebui schimbată fie legislația actuală, fie ghidul solicitantului, pentru că altfel riscăm ca orice proiect de modernizare a drumurilor europene să fie împiedicat”, a declarat președintele CJ Suceava, el atrăgând atenția că dacă nu vor fi simplificate ghidurile solicitantului fondurile europene alocate României riscă să fie necheltuite.

Gheorghe Flutur consideră că în actuala formă, ghidurile de finanțare îi descurajează pe cei care vor să implementeze proiecte cu fonduri europene, inclusiv pe cei din mediul privat.

Flutur a spus că în fiecare an România ar trebui să cheltuie aproximativ șapte miliarde de euro, precizând că rata absorbției va fi una foarte mică în situația în care nu va exista un comandament special care să se ocupe direct de această problemă. El a mai spus că absorbția fondurilor europene ar trebui să fie o prioritate de grad zero în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava