Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, a participat, astăzi, la deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, eveniment ajuns la ediția a XXX-a ediție. Festivalul, unic în Europa, a început cu o paradă a portului popular, la care au participat artiștii din cele patru țări prezente, România, Polonia, Ucraina și Ungaria. La deschiderea oficială au fost prezenți primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, preșdeintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, precum și vicepreședintele acestei instituții, Gheorghe Niță.

După deschiderea oficială, Gheorghe Flutur a declarat că Festivalul Întâlniri Bucovinene este o manifestarea aparte. „Bucovina nu este doar o provincie istorică, Bucovina este o stare de spirit. Bucovina este capitala autenticului, în port, tradiții, gastronomie. Vom susține și mai mult tradițiile, autenticul și formațiile de amatori”, a declarat Gheorghe Flutur.

Festivalul va avea loc până duminică, 28 iulie, pe platoul central din municipiul Câmpulung Moldovenesc, fiind organizat de primăria acestui municipiu, alături de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfășoară și faza finală a Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVII-a, manifestare la care vor concura 70 de grupuri folclorice de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale, care s-au desfășurat în martie – aprilie 2019. La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari (35 meșteri din județul Suceava, din Iași, Botoșani, Bârlad, Vâlcea, Dorohoi, Corund, Republica Moldova), se așteaptă un număr record de participanți: 500 artiști din străinătate, peste 1.500 artiști amatori din județ, alături de care vor evolua în spectacol: Ansamblul Artistic „CIPRIAN PORUMBESCU” din Suceava, Ansamblul „ROMANAȚI” din Caracal și în recital ION PALADE din Chișinău.

Vă prezentăm programul complet al evenimentului:

Flutur la deschiderea Festivalului Întâlniri Bucovinene: „Bucovina este capitala autenticului, în port, tradiții și gastronomie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava