MOPAN Suceava

Democrat liberalii au avut, luni, la sediul central al partidului, o întrevedere de o oră cu reprezentanții FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene aflați zilele acestea la București pentru definitivarea scrisorii de intenție ca parte a Memorandumului încheiat de România. PDL a înaintat misiunii FMI, BM și CE pentru România o scrisoare în care au fost adresate o serie de întrebări referitoare la modul în care decurg discuțiile cu Guvernul României dar și soluțiile pe care PDL le vede pentru rezolvarea problemelor economice și sociale cu care se confruntă România. ”Am transmis delegației FMI, BM și CE că în 2013 Bugetul s-a construit bazat pe noi taxe și impozite fără nici un studiu de impact. USL a introdus un număr mare de taxe și impozite și totuși încasările statului au scăzut cu 10 miliarde de lei în 2013. Acest lucru a condus la o situație paradoxală – avem o mult trâmbițată creștere economică de peste două procente dar rectificări bugetare în minus și mai puține locuri de muncă.
FMI a fost de acord și cu bugetul pe 2014 fără nici un studiu de impact pe taxa de construcții speciale. Iar azi avem miniștri, precum cel al agriculturii care realizează că agricultorii nu vor putea plăti aceste taxe”, a declarat secretarul general al PDL, senatorul de Suceava, Gheorghe Flutur.

PDL nu este de acord cu introducerea taxei de șapte eurocenți la benzină și motorină

El a precizat că PDL nu este de acord cu introducerea taxei de șapte eurocenți la benzină și motorină arătând că toată populația va fi afectată de această taxă. Cei care lucrează în agricultură, a spus Flutur, vor trebui să suporte creșterea prețului la motorină chiar începând cu lucrările din primăvară iar impozitul nou pe construcții speciale afectează agricultura, una din puținele șanse ale României de a se dezvolta, și sectorul energetic care are nevoie de investiții masive. ”Din discuțiile cu FMI, BM și CE nu a rezultat clar care este strategia care poate accelera creșterea economică din România. În nici un caz această strategie nu poate fi bazată pe multiplicarea impozitelor și taxelor, așa cum procedează actuala guvernare USL. Delegația FMI, BM și CE a dat dreptate PDL că toate noile taxe și impozite trebuiau discutate în prealabil cu mediul de afaceri. Când a constatat, anul trecut, scăderea veniturilor la buget, USL a băgat adânc mâna în buzunarul românilor, introducând noi taxe și impozite. PDL consideră că aceasta nu este o strategie pentru accelerarea creșterii economice a României care să conducă la reducerea diferenței de standard de viață care ne separă de membrii UE”, a menționat secretarul general al PDL. În opinia lui Flutur, un acord cu FMI poate consolida încrederea mediului de afaceri în economia românească dar există riscul major ca acțiunile Guvernului Ponta să submineze această încredere. ”Lovind sistematic în statul de drept, în justiție, în instituțiile statului, încrederea în România este distrusă prin acțiunile Guvernului Ponta. Guvernul Ponta nu își poate acoperi incompetența și lipsa de voință politică în a sprijini mediul de afaceri și statul de drept. Dezvoltarea economică, creșterea naturală a mediului de afaceri, nu poate fi stimulată în absența unor politici economice. În ciuda cifrelor macroeconomie, situația la firul ierbii nu este bună. Oamenii o duc din ce în ce mai greu, agresați de taxe și de birocrație coruptă. Am explicat delegației FMI că îndeplinirea unor parametri macroeconomici nu va rezolva tensiunea din societatea românească indusă de contradicția dintre interesele cetățenilor și interesele USL”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava