MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a prezentat joi programul electoral pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Gheorghe Futur, care candidează din partea ARD pentru postul de senator în colegiul nr. 2 Suceava, a declarat că sloganul său de campanie este „Fapte din inimă”. „Vorbim de fapte, şi sucevenii ştiu. Sunt realizări făcute de mine şi de echipa mea în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, dar şi în mandatele de senator pe care le-am avut, dar şi în calitate de de ministru al agriculturii”, a spus Flutur. El a subliniat că prioritatea sa va fi creşterea bunăstării populaţiei din localităţile colegiului în care candidează. „Poate că în 22 – 23 de ani s-a demonetizat această vorbă spusă de către politicieni. Încerc să o spun cu argumente şi să fiu credibil. Bunăstarea nu se poate realiza decât prin dezvoltare economică şi locuri de muncă în Suceava. Acest lucru l-am început în mandatul de preşedinte, încercând şi realizând în parte modernizarea infrastructurii, a căilor de acces către Suceava şi de la Suceava, dar mai sunt multe de făcut”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că investitorii nu mai trebuie să se oprească în alte oraşe ale ţării, iar pentru aceasta trebuie realizate o serie de investiţii cum ar fi modernizarea aeroportului, „proiect semnat în mandatul meu”, dar şi dezvoltarea infrastructurii prin construcţia autostrăzii Suceava – Bucureşti”. „Această autostradă trebui să fie inclusă la priorităţi de finanţare pe bani europeni. Iar ca senator voi milita cu toată forţa mea la nivelul Comisiei Europene şi Parlamentului European pentru finanţarea autostrăzii Suceava – Bucureşti”, a afirmat Flutur. El a mai spus că atunci când se vorbeşte de confortul populaţiei, acesteia trebuie să i se asigure servicii, utilităţi, dotări şi siguranţă. „Am făcut o parte din aceste lucruri împreună cu primarii, cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi mă refer la utilităţi, apă, canalizare şi alte servicii, dar sunt multe de făcut. Şi mă refer şi la anveloparea blocurilor care trebuie să se facă mult mai curajos decât s-a întâmplat până acum”, consideră liderul PDL Suceava.
Gheorghe Flutur a declarat că una dintre priorităţile sale va fi ca Suceava să devină capitală de regiune. „Suceava merită acest lucru. Suceava este un centru universitar puternic, are aeroport, un spital judeţean, care este interjudeţean la momomentul de faţă. Suceava are tradiţii, istoria ei şi merită să fie o regiune de dezvoltare pe harta ţării. Mă gândesc că voi putea şi eu să fac lobby şi să explic, şi să întind o mână către toţi oamenii politici, indiferent de ce orientare sunt, ca împreună să convingem că Suceava merită să fie o capitală de regiune”, a declarat Gheorghe Flutur, care a afirmat că şi alte judeţe învecinate îşi doresc să facă parte dintr-o regiune care să aibă capitala la Suceava. El a mai spus că în calitate de senator va continua să promoveze judeţul Suceava pentru scoaterea acestuia din anonimat.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că va susţine crearea unei zone de dezvoltare economică pe ruta Suceava – Botoşani, proiect pentru care este nevoie şi de o dezvoltare mai puternică a infrastrcturii. „Este păcat că s-au întârziat lucrările de modernizare a aeroportului şi că s-au oprit lucrările de modernizare a drumului dintre Suceava şi Botoşani”, a ţinut să precizeze candidatul ARD pentru postul de senator din colegiul nr. 2 Suceava.
Gheorghe Flutur a mai anunţat că va milita pentru ca Suceava să devină un oraş cultural şi istoric, „leagănul Muşatinilor”, acest lucru putându-se întâmpla prin finalizarea proiectului iniţiat în perioada în care a fost preşedinte al CJ Sucaeva, respectiv modernizarea Cetăţii de Scauna Sucevei. Flutur a mai precizat că Suceava trebuie să devină un oraş comercial, care să ofere o difersitate de produse locale, tradiţionale şi proaspete.
Nu în ultimul rând, liderul PDL Suceava a anunţat că va sprijini dezvoltarea zonei metropolitane Suceava, acest lucru însemnând atât asigurarea unor legături mai bune între localităţile învecinate municipiului reşedinţă de judeţ, cât şi sprijinirea producătorilor din această zonă. Gheorghe Flutur a arătat că va încuraja asocierea producătorilor din localităţile din judeţul Sucevei, astfel încât aceştia să-şi vândă mai bine produsele în pieţele sucevene. El a arătat că pentru aceasta este nevoie, în primul rând de dezvoltarea şi extinderea pieţei angro din Suceava.
„De multe ori trebuie să avem viziune şi să lucrăm complementar cu primarii să facem ceva pentru ca zona aceasta să fie mai atractivă. Îmi pun la dispoziţie buna credinţă, experienţa, energia şi echipa de oameni pentru a lupta în Parlamentul României să facem lucruri concrete, pozitive pentru bunăstarea populaţiei”, a spus Flutur.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava