Comenzi MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a propus ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional. Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de miercuri a avut o discuţie cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Resurse Minerale şi cu cel al Transgaz pentru găsirea unor soluţii prin care să fie finalizată construcţia acestei magistrale de gaz metan. Investiţie pentru construcţia conductei de gaz metan pe o lungime de 33 de kilometri este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorîta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.
Gheorghe Flutur a precizat că din păcate, în ultimii ani nimeni din administraţia judeţeană nu a discutat cu preşedinţii Autorităţii Naţionale de Resurse Minerale şi Transgaz pentru găsirea unor soluţii prin care ar fi putut fi finalizată această magistrală de gaz metan. „Bani în cont sunt, însă din păcate nu s-a stat de vorbă cu ei până acum. Încercăm o soluţie prin care această investiţie să fie declarată obiectiv de interes naţional pentru că deserveşte populaţia din bazinul Dornelor. Asta pentru ca apoi scoaterile de terenuri din fondul forestier să fie scutite de taxe”, a declarat Gheorghe Flutur, care a adăugat că la discuţiile de miercuri pe această problemă a fost prezent şi primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş. Preşedintele CJ Suceava a mai spus că lunea viitoare se va afla la Guvern pentru a discuta această problemă şi pentru a se găsi soluţia tehnică prin care să fie promovat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru a declara magistrala de gaz de la Pojorâta la vatra Dornei ca fiind o investiţie de interes naţional.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a arătat că tot joi, împreună cu primarul din Cvâmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a avut o discuţie cu factori de decizie din Ministerul Dezvoltării Regionale pentru deblocarea proiectului pentru construcţia pârtiei de schi de pe Rarău. „Vă asigur că împreună cu primarul Mihăiţă Negură vom debloca şi vor începe lucrările la pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc în câteva săptămâni. A fost un blocaj din partea constructorului, care a intrat în insolvenţă, dar vom găsi zilele viitoare o soluţie agreată de Autoritatea Naţională de Turism şi Ministerul Economiei”, a precizat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a arătat că pentru această investiţie este disponibilă o sumă de circa patru milioane de euro, prin Autoritatea Naţională de Turism.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava