Prefectura Suceava a sărbătorit joi 21 de ani de la reînfiinţarea instituţiei. Evenimentul s-a desfăşurat în sala mare a Palatului Administrativ în prezenţa angajaţilor Prefecturii, a şefilor instituţiilor publice dar şi a foştilor prefecţi şi subprefecţi. Dintre cei opt prefecţi care au condus judeţul din 1990 încoace trei au lipsit şi anume Daniel Catargiu, primul prefect, decedat între timp, Sorin Arcadie Popescu şi Ioan Cuşnir. În sală s-au aflat foştii prefecţi Ioan Băncescu, Ilie Vasile, Orest Onofrei, Ştefan Alexandru Băişanu, şi Ovidiu Doroftei dar şi foştii subprefecţi Constantin Conţu, Mihai Grozavu şi Angela Zarojanu. Actualul prefect Florin Sinescu a făcut o incursiune în istoria Prefecturii, instituţie desfiinţată de comunişti şi reînfiinţată după Revoluţie, punând accentul pe importanţa acesteia în dezvoltarea economico socială a judeţului. El a mulţumit pentru activitatea depusă celor care s-au aflat de-a lungul anilor la cârma instituţiei. De altfel, la ceas aniversar foştii prefecţi au beneficiat de filmuleţe de prezentare şi au primit câte o diplomă. În discursurile lor aceştia au rememorat momente importante din timpul mandatelor de prefect. Ioan Băncescu şi-a adus aminte că a dat 110.000 de titluri de proprietate iar Ilie Vasile a adus în prim plan momentul întâlnirii cu regina Danemarcei, Margareta a-II-a care l-a făcut cavaler. Discursuri mai aparte au avut foştii prefecţi Orest Onofrei şi Alexandru Băişanu. « Când mă uit la cine a condus Prefectura în ultimii 21 de ani nu mă mir că judeţul arată cum arată », a spus Onofrei.  El a afirmat că cea mai mare realizare din mandatul său a fost coabitarea. « Eu am fost primul prefect care a introdus coabitarea. Ponta şi Băsescu ar putea să mă ia consultant », a spus fostul prefect Orest Onofrei. Ştefan Alexandru Băişanu s-a luat de prefectul Florin Sinescu criticând discursul acestuia pe care l-a asemănat cu discursurile “de la fostele şedinţe de partid comunist”. “Am avut senzaţia că domnul Florin Sinescu pe care îl respect a avut un discurs ca la fostele şedinţe de partid comunist în care se lăudau unii pe alţii », a spus Băişanu. Mai trebuie spus că la evenimentul de joi a mai participat primarul Sucevei, Ion Lungu şi profesorul Mihai Iacobescu, care în 1990 a fost preşedintele organizaţiei judeţene a Frontului Salvării Naţionale.

Foştii prefecţi, premiaţi la 21 de ani de la reînfiinţarea Instituţiei Prefectului, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
  • http://SiteWeb... mihai grigore – poet

    : pastrand terenul [ = un microcontroler al pretului de vanzare al h2o calda ] de sub centrul energetic suceava putem avea la indemana un regulizator instantaneu al relatiei pret de vanzare – cheltuieli de producere ! :

  • http://SiteWeb... mihai grigore – poet

    ::::::::::::::::::::::proprietarul terenului[ centrul energtic suceava fiind o suprafata strategica . precum manastirea putna are o valoare inestimabila ! ] . zona metropolitana suceava comanda un prim modul [ = 3 secente ] catre un constructor :::::::::::::::::inginerii [ armata de ingineri pregatiti de politehnica ] [ cei de la universitati neavand decat idei de inventii apartinand mileniului 1 ] vor putea sa resrie dupa un sir de cursuri in u.s.a. FUNCTIA H2O [ exista potabila . am reinnoit reteaua de conducte principale ] = apa CALDA[ LA DELTA T de la 1% – 100% = h20 si delta T inteligenta !] potabila prin robinete bucatarie – baie si calorifere in CONDITIA din SURSE ALTERNATIVE :::::::::::::::::::::::::

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava