Concert pascal
MOPAN Suceava

Galeria de Artă Zamca din municipiul Suceava a deschis oficial seria expozițiilor de vară, prin Vernisajul „Emoții Vizuale” – rezultatul unui efort creativ comun, al tuturor elevilor suceveni participanți la faza județeană a Concursului Național „Mesajul meu Antidrog” – ediția 2023.  Evenimentul a avut loc 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢 𝟏𝟑 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐨𝐫ele 𝟏𝟔:𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐠𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐙𝐚𝐦𝐜𝐚, 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝟏𝟕𝐀, 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 (în incinta Asociației Institutul Bucovina).

În prezența invitaților: comisar de poliție Alin Botezatu (ofițer de prevenire antidrog la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog), Maestrul Mihai Pînzaru – PIM (curatorul Galeriei Zamca), Delia Ioana Leizeriuc (critic de artă) și Vasile Petru Gafiuc (președintele Asociației Institutul Bucovina) au fost discutate modalitățile în care se poate contribui la diminuarea fenomenului drogurilor (inclusiv consumul de alcool și tutun în rândul tinerilor).

La eveniment au fost prezenți și elevi care au participat la concurs și care au dorit să fie martorii unui moment cu o mare încărcăturtă emoțională. Lucrările câștigătoare din Concursul ”Mesajul meu antidrog” sunt expuse, în continuare, la Galeria Zamca și pot fi vizualizate de suceveni zilnic, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00.

Rămâne de apreciat dorința tuturor copiilor care au ales să-și exprime într-o manieră artistică originală, specifică vârstei, percepția vis-à-vis de efectele și consecințele traficului și consumului de droguri, precum și alternativa oferită: promovarea unui stil de viață sănătos.

De menționat că, la mijlocul lunii mai, la sediul Asociației Institutul Bucovina a avut loc   jurizarea lucrărilor înscrise la etapa județeană a Concursului Național ”Mesajul meu antidrog” aflat la cea de-a XX-a ediție.

”Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din din întreaga țară, fiind derulat anual de Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu inspectoratele școlare județene. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal de la nivelul județului Suceava, prin implicarea în activități culturale, artistice, sportive etc., ca alternativă la consumul de droguri.

Asociația Institutul Bucovina este partener permanent în cadrul activităților și proiectelor derulate de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava- Agenția Națională Antidrog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava