Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susține că vicepreședintele liberal al administrației județene, Silviu-Cristinel Crețu, nu și-a înaintat demisia după ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită și trafic de influență. De asemenea, el afirmă că are încredere în justiție. Cristinel Crețu se află în arest, la Cluj, din 5 aprilie, în urma unui flagrant. Președintele Flutur a declarat, la Radio Top: „Încă nu am fost informați de nici un demers al domnului Crețu privind demisia sa din funcție. Am fost și sunt foarte uimit de situația apărută la Suceava. Am încredere totală în justiție și în actul de justiție din România. Întotdeauna am susținut și voi continua să susțin independența justiției. Sunt convins că se va face lumină. Am luat toate măsurile de redistribuire a sarcinilor în ceea ce privește coordonarea activităților la nivelul Consiliului Județean. Le-am împărțit între vicepreședintele Consiliului, Niculai Barbă și administratorul public al județului Irina Vasilciuc. Mai mult nu am ce s comentez pentru că este o verificare în curs”.

Întrebat dacă vicepreședintele Crețu va rămâne în funcție, Gheorghe Flutur a răspuns: „Sunt niște proceduri pe care le voi respecta întocmai și ne gândim la soluțiile viitoare pentru acoperirea activității la CJ pentru că avem foarte multe investiții în perioada următoare și aici este un domeniu în care ne gândim la cei mai buni specialiști pe care să-i punem să coordoneze”. Procurorii DNA spun că Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit în decembrie 2020 o primă tranșă de 40.000 euro de la administratorul unei societăți comerciale. Este vorba despre administratorul „Autotehnorom”, Vasile Rîpan. Potrivit DNA, în perioada 16 – 29 martie 2022, Cristinel Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri încă 40.000 de euro. Pe 4 aprilie, procurorii DNA Cluj i-au făcut flagrant în timp ce primea cei 40.000 de euro mită, chiar în sediul Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur, prima reacție după arestarea preventivă a lui Cristi Crețu: „Am încredere totală în actul de justiție din România. Am fost și sunt foarte uimit de situația apărută la Suceava”, 3.8 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava