Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a încheiat anul 2023 pe plus. Formația de seniori, componentă a Ligii Zimbrilor a încheiat prima parte a sezonului pe locul IX, la 7 puncte diferență de echipa care va participa la barajul pentru menținerea în primul eșalon valoric. Adevărat este și faptul că gruparea suceveană a început campionatul cu stângul, pierzând la Cluj și acasă cu CSM Bacău, dar și-a revenit treptat datorită unității grupului și a pregătirii fizice bune. Fără nicio îndoială, CSU Suceava a avut și o parte din șansa care a lipsit în sezonul precedent. Dovadă a fost și ultimul meci, cel de la Bacău, acolo unde s-a salvat mare parte din campionat. Secvența în care portarul Darius Makaria a apărat de trei ori consecutiv la aceeași fază fiind epică. Un lucru extrem de important este faptul că echipa suceveană a folosit doar jucători români și a încercat să promoveze și tinerela talente din pepiniera proprie. Faptul că CSU Suceava întâlnește meci de meci grupări care au în teren mai mult de jumătate din jucători străini, trebuie să dea de gândit.

CSU Suceava a pornit un proiect deosebit în care a dorit să-și asigure viitorul autohton. La finele sezonului trecut echipa a doua a clubului a fost pe primul, iar cele de juniori au câștigat tot ce se putea câștiga.

Și la finele acestui an CSU Suceava se poate mândri cu faptul că la nivel de tineret și juvenil domină campionatele din handbalul românesc. Echipele de tineret și juniori I, II și III conduc în seriile din care fac parte autoritar, fără ca niciuna dintre ele să cunoască înfrângerea. De reamintit este și faptul că CSU Suceava are reprezentanți în toate selecționatele României, începând de la seniori și până la orice categorie de juniori. Chiar acum la lotul național de tineret care evoluează la Trofeul Carpați sunt șapte jucători de la CSU Suceava. La lotul național al României este prezent Daniel Stanciuc, actualmente la Dinamo București, dar care a fost descoperit și crescut la Suceava.

Secretul ascensiunii handbalului sucevean este faptul că la clubul universitar din Suceava, după ideea profesorului Petru Ghervan, s-a creat un grup de antrenori, proveniți dintre foștii handbaliști de top ai Sucevei și nu numai, care a adunat tot ce e mai bun în zonă și a promovat metode și stil de pregătire de nivel european. Dacă la juniori și tineret lucru este demonstrat fără echivoc de clasamentele actuale, la nivel de seniori este foarte greu să facă față unui campionat care are extrem de mulți stranieri.

Oricum, ”spatele” CSU Suceava este asigurat și se așteaptă ceva reguli care vor susține handbalul românesc, decizii care cu siguranță vor veni după Campionatul European de anul viitor.

Echipa de seniori CSU Suceava este în vacanță până pe 8 ianuarie și va juca primul meci oficial al anului 2024 pe 4 februarie, acasă, cu U Cluj.

Handbalul sucevean, nu doar cel arătat de CSU Suceava, dar și de cei de la LPS care au tineri de valoare, merită toate felicitările și urările noastre de bine pentru că ne-au adus și sperăm să ne aducă în continuare bucurie în suflet și un pic de mândrie bucovineană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava