Concert pascal
MOPAN Suceava

Handbalul juvenil sucevean a evoluat de la an și a fost în luptă pentru întâietate de fiecare dată. Primul care a văzut potențialul jocului pe semicerc la Suceava a fost profesorul Pop Șerban, cel care a fost antrenorul și omul care a avut viziunea performanței pe aceste meleaguri.

România a fost campioană mondială la masculin pentru că avea imaginație suplimentară față de restul lumii. Lucrurile au evoluat, ”vesticii” au învățat lucrurile corect și acum sunt mult mai buni ca noi.

Singura variantă valabilă și ”fair” românească este legată de promovarea tineretului. Suceava este campioană la acest lucru, juniorii suceveni ”demolând” mitul adunării celor mai buni jucători din țară.

După 25 de ani, Suceava este din nou capitala handbalului masculin juvenil românesc. Atunci, i-am bătut pe toți din diagonala României și la juniori I și II. Acum, Suceava este campioană și la juniori I, II și medaliată și la juniori III. Interesant este faptul că antrenorii acestor echipe sunt chiar campionii din urmă cu sfert de secol.

Faptul că pe lângă Tcaciuc, Șoldănescu, Iulian Andrei, Răzvan Bernicu, Mitrea au apărut antrenori de valoare, nu face decât ca Suceava să aibă continuitate ”totală”. Vasile Boca este una din confirmările faptului că se poate învâța din experiență. A apărut în ”peisajul” sucevean din nou și handbal feminin, după Giorge Dumitru și regretatul Dorel Țugurlan, pe ”firmament” apărând probabil cel mai titrat handbalist sucevean, Florin Ciubotariu. Alături de el, pentru un sfat bun, din experianță a fost veteranul Ilie Pâțu.

Ultima ”buclă”, în ”rollercoaster”o reprezintă revoluția realizată de profesorul Petru Ghervan la Suceava și în handbalul masculin românesc. Jocul bazat pe ”tunari„, a fost schimbat pe cel de reacție, viteză și contraatac.

Acum este momentul în care Suceava, un oraș mic din nordul României are cei mai buni jucători de handbal masculin din România, la nivel de juniori. Faptul este absolut remarcabil, dacă nu ar exista niște reguli ”subțirele„ la acest nivel.  Sunt prea mulți jucători străini în campionatul românesc. Nu poți să promovezi în România dacă de fiecare dată echipele românești folosesc jucători de top din fosta Iugoslavie, sportivi de calitate și care se luptă pentru victorie de fiecare dată, ”no matter what”.

Deocamdată există încă CSU din Suceava, o echipă formată, în majoritate din bucovineni și care rezistă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava