Concert pascal
MOPAN Suceava

Luna viitoare, la Hanul Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc va avea loc ediția 2023 a școlii de vară în domeniul sănătății mintale, urmată de o conferință. Evenimentele sunt organizate de Asociația de Psihiatrie Socială din România, coordonată de medicul Alexandru Paziuc, în parteneriat cu Asociația Spitalelor Publice de Psihiatrie din România. Doctorul Paziuc a declarat, la Radio Top: „Se înscriu foarte mulți la școala de vară și la conferință. Își doresc să vină la Câmpulung pentru că noi, într-adevăr, în ultimul timp, până la pandemie, am organizat și școli de vară și conferințe, în care temele erau chiar interesante. Tema conferinței din acest an va fi <Psihiatrie și societate>, dar avem și subiecte legate de medicație, de psihiatria comunitară. Practic, este un complex de teme. Conferința va avea loc în perioada 25-26 iunie, iar înainte va fi școala de vară de două sau trei zile. La conferință vom încerca să coagulăm totul și să tragem concluzii. Vor veni și specialiști din Germania. Deja avem câteva răspunsuri afirmative la invitația noastră. Ne vor prezenta modelele pe care ei le implementează acolo, și să învățăm și noi câte ceva”.

Psihiatrul sucevean a continuat spunând: „Tot timpul învățăm, dar nu punem nimic în practică. Nu discutăm de medici psihiatri care, în general, sunt în linia întâi. Spitalele de Psihiatrie la fel, dar nu avem acea legătură strânsă cu cei care fac legile, cu cei care creează cadrul legal în care să funcționeze o psihiatrie normală. Psihicul oamenilor este din ce în ce mai afectat din pricina a fel de fel de crize și nu se face mai nimic. În legislatura trecută am avut un medic psihiatru în Parlament. A făcut demersuri și a încercat să creeze diverse comisii prin care noi să dezvoltăm ceva pe psihiatria comunitară, dar încetul cu încetul, ne-am dat seama că soluția nu este la Ministerul Sănătății”.

Alexandru Paziuc a completat: „Trebuie ca și alte ministere să se așeze la masa de lucru: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Ministerul Justiției. Ministerul Muncii este prea puțin interesat de rezolvarea problemei, pentru că trebuie să închidă centrele de recuperare și reabilitare, să le reducă paturile, fiindcă așa a fost înțelegerea cu Uniunea Europeană. Au primit fonduri pentru a dezvolta servicii comunitare și acum trebuie să meargă mai departe”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava