MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat joi după amiază că în municipiul reședință de județ s-a reluat furnizarea căldurii și a apei calde. Lucian Harșovschi a declarat că avaria la care s-a lucrat astăzi, de pe str. Calea Unirii, a fost remediată și a început reumplerea sistemului de transport cu apă de adaos în vederea asigurarii temperaturii și presiunii pentru punctele termice. Într-o postare de astăzi de pe contul său de Facebook, Lucian Harșovschi preciza că „o avarie la magistrala 2 de distribuție a agentului termic va face ca sucevenii din zona orașului să nu aibă în cursul zilei de astăzi apă caldă și căldură. Sucevenii vor resimți acest lucru în jurul orelor 10 ale dimineții”. El a mai explicat că avaria a fost pe str. Calea Unirii, într-un pasaj subteran vizitabil, iar echipele Thermonet au acționat încă de la ora 5 dimineața, în așa fel încât disconfortul să fie cât mai mic.
De asemenea, conducerea Thermonet a anunțat astăzi la amiază reluarea furnizării apei calde și a agentului termic astăzi, 12 ianuarie 2017, începând cu orele 17:00 – 18:00. Lucrările de remediere a avariei produse pe conducta magistrală localizată pe strada George Coşbuc au început încă de la ora 05:30 și se estimează că se vor termina în jurul orei 14:00, după care se va începe reumplerea sistemului pentru creșterea de temperatură necesară pornirii punctelor termice.
“Conducta la care se lucrează este în funcțiune din anul 1974 și prezintă un grad de uzură avansat. Avaria a survenit în urmă cu aproximativ 5 zile, însă am încercat într-o primă instanță să o remediem prin montarea unor coliere pe conductă pentru a depăși cu bine perioada de temperaturi scăzute, astfel încât sucevenii să nu rămână fără apă caldă și căldură într-o perioadă critică. Am decis să începem astăzi lucrările de remediere profitând de temperaturile moderate, astfel încât să rezolvăm cât mai curând problema și să fim pregătiți pentru un nou episod de frig și viscol. De asemenea, am ales acest interval orar luând în considerare faptul că sucevenii sunt la serviciu în mare parte a zilei, astfel încât să minimalizăm impactul produs de această decizie. În plus, de la ora opririi apei calde și a căldurii, respectiv ora 06:00, până în jur de orele 08:00 – 09:00, sucevenii au putut beneficia de căldură, fiind necesare câteva ore până la golirea completă a sistemului, aspect de care, de asemenea, am ținut cont atunci când am luat această decizie”, a declarat Nicu Frunzaru, Director Tehnic Thermonet.


Mai mult decât atât, reprezentanții Thermonet doresc să ofere câteva lămuriri cu privire la oprirea furnizării apei calde și a agentului termic ca urmare a lucrărilor de reparație a conductei: “Sistemul de transport și distribuție a agentului termic aparține Primăriei, Thermonet fiind doar operatorul acestui sistem. Din păcate, de 40 de ani, sistemul nu a mai fost modernizat sau eficientizat. Există un plan de înlocuire a țevilor vechi, prin accesarea de fonduri europene, aplicantul fiind Primăria, însă procedura durează și este în curs. Între timp, Thermonet remediază și întreține sistemul de transport, asumându-și costurile de reparații și suportând pierderile, în condițiile în care rețeaua aparține domeniului public”, a declarat Mugurel Ovidiu Corlățan, Directorul General Thermonet.
Thermonet si Bioenergy Suceava, respectiv distribuitorul și producătorul de energie termică în orașul Suceava, cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat și îi asigură de întreaga cooperare și eficiență în rezolvarea problemelor de natură tehnică ce pot crea dificultăți în furnizarea agentului termic și a apei calde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava