MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava va continua să adune câinii comunitari de pe străzi şi va gestiona această problemă cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare indiferent dacă va mai încheia sau nu un contract cu vreo asociaţie de protecţie a animalelor. Asigurările au fost date de viceprimarul Lucian Harşovschi într-o conferinţă de presă organizată luni la sediul instituţiei. Harşovschi a declarat că după ce Consiliul Local a respins parteneriatul cu asociaţia Proanimals Tina parteneriat care viza gestionarea adăpostului de câini din Lunca Sucevei, în piaţă au apărut dezinformări legate de acest subiect încercându-se crearea unui scandal naţional şi internaţional prin lansarea de informaţii potrivit cărora primăria eutansiază câini fără stăpân cu încălcarea legislaţiei.

Harşovschi a arătat că deşi legea permite eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi în maximum 14 zile municipalitatea a eutansiat în ultimele luni doar doi câini agresivi. „După şedinţa Consiliului Local în care nu s-a aprobat contractul de asociere cu Proanimals Tina asupra primăriei şi a serviciului de salubrizare s-au făcut presiuni din partea fundaţiilor cum că trebuie neapărat încheiat un contract şi că fără acest contract municipalitatea nu poate duce la bun sfârşit problema câinilor fără stăpân. Au fost de asemene presiuni să nu mai strângem câinii de pe străzi împotriva voinţei a 85% din populaţie care s-a pronunţat pentru strângerea câinilor. Vreau să dau asigurări că Primăria va strânge în continuare câinii de pe străzi şi îi va duce în adăpost cu respectarea legislaţiei în vigoare”, a declarat viceprimarul. Din septembrie 2014 şi până în prezent de pe străzile municipiului Suceava au fost adunaţi 2.191 de câini fără stăpân în baza contractului încheiat de Primărie cu firma Diasil.

Majoritatea adică 1.344 sunt câini mici până în 10 kilograme, 491 sunt câini mijlocii cu greutăţi cuprinse între 11 şi 20 de kilograme şi restul de 285 sunt câini mari de peste 20 de kilograme. Totodată primăria a cumpărat 33.700 de kilograme de hrană pentru câinii din adăpostul din Lunca Sucevei comparativ cu 3.500 de kilograme cumpărate de asociaţia Proanimals Tina. În prezent în Lunca Sucevei sunt cazaţi 1.100 de câini comunitari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava