Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul film de lung-metraj horror found footage românesc, „Be My Cat: A Film for Anne”, realizat în Rădăuți, a fost selectat la cel mai mare festival de filme de gen din Australia și unul dintre cele mai importante din lume – A Night of Horror International Film Festival în Sydney – unde va avea premiera pe 29 Noiembrie. În programul oficial, A Night of Horror a scris despre Be My Cat că este „cel mai revoluționar film found footage de la The Blair Witch Project încoace, fiind chiar infinit mai credibil și mai înfricoșător”.
Be My Cat este regizat, produs și scris de un tânăr regizor din Rădăuţi, Adrian Țofei. Pe lângă acesta, din distribuţie mai fac parte Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe. Filmul este despre un tânăr din România care recurge la gesturi șocante pentru a o convinge pe actrița hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.
Flimul a avut premiera mondială în martie anul acesta la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume – Fantasporto International Film Festival din Portugalia, iar apoi premiera în România la TIFF, în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia și în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival în Brașov a câștigat Mențiune Specială.
De asemenea, filmul a fost inclus recent de publicația online Audiences Everywhere pe locul 44 în top 100 cele mai bune filme horror ale noului mileniu, iar renumitul site de filme horror Dread Central a scris că este „potențial revoluțional și potențial periculos, limita dintre realitate și ficțiune nefiind niciodată atât de terifiant și genial blurată”.
Adrian Țofei a precizat că în prezent așteaptă răspunsuri de la noi festivaluri internaționale și este în căutare de distribuitori pentru lansarea filmului în cinematografe, pe DVD și pe internet, şi lucrează în paralel la următorul său film apocaliptic „We Put the World To Sleep”. Adrian Ţofei a fost recent invitat și ca membru al juriului la Bosphorus International Film Festival din Istanbul, Turcia. În ceea ce le priveşte pe actriţele din film, Florentina Hariton va realiza primul ei scurt-metraj „Duality”, Sonia Teodoriu va putea fi văzută și în lung-metrajul „Herman: The Man Behind the Terror”, iar Alexandra Stroe își continuă cariera în teatru.

Horror produs în Rădăuți, selectat în Australia la festivalul de film A Night of Horror, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava