Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că a avut o nouă întâlnire în Comandamentul de la Vama Siret la care au participat reprezentanți ai autorităților din Suceava și Cernăuți, precum și reprezentații ONG-urilor care desfășoară activități în frontieră. Discuțiile s-au axat pe organizarea acțiunilor umanitare atât în ceea ce privește refugiații cât și despre ajutoarele umanitare.

”Am informat pe cei prezenți cu privire la necesitatea asigurării încălzirii centrelor de cazare în contextul în care se anunță o răcire a vremii în perioada următoare. Suntem în discuții avansate cu privire la introducerea de programe în limba ucraineană. Suntem pregătiți pentru începerea școlii pentru copiii refugiaților. Am apreciat buna colaborare între autorități și ONG-uri, iar aceștia au apreciat promptitudinea autorităților în preluarea și rezolvarea solicitărilor. Va fi asigurată și hrana pe mijloacele de transport pe care se deplasează refugiații”, a spus Flutur.

Autoritățile au informat pe cei prezenți cu privire la trasabilitatea ajutoarelor și a refugiaților astfel încât lucrurile să fie simple, clare și totul să se desfășoare în deplina siguranță. În funcție de situație s-au stabilit metodele de informare non-stop a refugiaților: lista de contacte, spații de cazare, mijloace de transport, rezolvarea problemelor privind documentele, punct de prim ajutor, asigurarea asistenței medicale și altele.

De asemenea începând de astăzi a devenit funcțională platforma https://inforefugiati.ro în care se regăsesc informații utile pentru refugiați. Platforma este realizată în limba română, ucraineană și engleză urmând a fi actualizată zilnic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava