Concert pascal
MOPAN Suceava

În comuna Todirești a fost inaugurat căminul cultural din Părhăuți, care a fost modernizat în totalitate printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Inaugurarea căminului a avut loc pe 27 decembrie, în prezența a numeroși localnici. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarului comunei, Vasile Avram și de managerul companiei General Construct, Viorel Nuțu.


După o slujbă de sfințire a căminului cultural, oficiată de un sobor de preoți, a avut loc lansarea cărții „Comuna Todirești – județul Suceava: Scurtă monografie etnografică – Căminul cultural Părhăuți”, scrisă de prof. Maria și Mihai Bocancea.


Seria manifestărilor a continuat a VII-a ediție a Festivalului „Porniți plugul, măi flăcăi!”, în cadrul căruia au evoluat fii ai gospodarilor comunei, respectiv Ansamblul „Muguri de brad” Părhăuți – coordonator prof. Geta Chiliomon, Sebi Bejenar – interpret saxofon, Ansamblul de dansuri și obiceiuri de la școala Soloneț – instructor înv. Doru Luchian, Nicoleta Bejenariu – interpretă de muzică populară, fanfara „Ștefan cel Mare” din Costîna – îndrumător Gheorghe Roznovan, Sergiu Rotar – interpret trompetă, Ansamblul de dansuri populare „Gelu Constantinescu” din Soloneț – instructor Ileana Grigorean, „Malanca Cotâna” – instructor Florin Deac, Anastasia și Teodora Seserman – interprete de muzică populară, „Malanca Todirești” – coordonator Adrian Cozmaciuc, Larisa Negrușer – interpretă de muzică populară, „Malanca Todirești de Sus” – coordonator Costel Munteanu, Ansamblul de dansuri bărbătești „Brâul Bucovinei” din Todirești, Teodora Buculei – interpretă de muzică populară și Ansamblul de dansuri populare „Plaiurile Solonețului” – îndrumător Ioan Popescu.


Inaugurarea căminului cultural s-a încheiat cu o horă în compania formației Oana Band din Suceava.
De precizat că sponsorul festivalului a fost SC General Construct SRL. Evenimentul a fost prezentat de Anastasia și Teodora Seserman.
Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Todirești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava