Concert pascal
MOPAN Suceava

Profesorii Colegiului Național „Ştefan cel Mare” din Suceava îşi exprimă regretul pentru pierderea suferită de mediul educaţional sucevean la încetarea din viaţă a profesorului Mircea Ott.

Născut în localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, la data de 28 iulie 1941, fiul lui Traian şi al Veronicăi, viitorul profesor urmează Liceul „Ştefan cel Mare” din Suceava, fiind absolvent al promoţiei 1959, apoi studiază la Facultatea de Matematică-Mecanică (specializarea Matematică-Fizică) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, devenind licenţiatul promoţiei 1964. Începând cu 1966, este profesor de matematică la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, remarcându-se printr-o temeinică pregătire metodică şi de specialitate cu înaltă ţinută ştiinţifică. În perioada 1982-1987 a fost directorul adjunct al instituţiei, iar din 1987 până în 1990 director al colegiului, probând astfel şi înalte competenţe manageriale.

Înzestrat cu un fin şi subtil raţionament matematic, se remarcă prin rigoare ştiinţifică şi prin abordarea modernă a cunoştinţelor de matematică, obţinând de-a lungul întregii cariere didactice rezultate strălucite cu elevii, atât la examenele naţionale, cât şi la olimpiadele şi concursurile de la nivel judeţean şi naţional. Pentru profesorul Mircea Ott, fiecare elev era un partener de dialog în adevăratul sens al cuvântului, fapt ce i-a motivat şi atras în mirajul reginei ştiinţelor pe mulţi dintre ei. Preocupat permanent de accesibilizarea cunoştinţelor de matematică, profesoul Mircea Ott a fost receptiv la toate schimbările din învăţământ, un interes deosebit acordând abordării computerizate a matematicii, domeniu în care s-a manifestat într-o perioadă de pionierat a fenomenului.

Modest, înzestrat cu un deosebit simţ al umorului, profesorul Mircea Ott rămâne în conştiinţa noastră o prezenţă agreabilă, emanând un farmec deosebit. Omul Mircea Ott, totdeauna bine informat, cu o minte sclipitoare, spontan şi cu un vocabular plin de „perle” a fost un partener de comunicare respectuos, respectat, sincer şi agreabil nu numai pentru elevii săi.
Mare iubitor al tinerilor, remarcabil ca profesor de matematică, profesorul Mircea Ott ocupă un loc distinct în galeria personalităţilor acestui celebru colegiu prin modul cum a ştiut să fie întemeietor şi făuritor de tradiţie a şcolii de excelenţă.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

In Memoriam-Profesor Mircea Ott, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava