Comenzi MOPAN Suceava

Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava a anunțat că în opt comune din județ vor fi amplasate lansatoare de rachete antigrindină. Dorectorul instituției, Elena Claudia Gogu, a amintit că în ședința de Guvern din 25 martie 2022, au fost aprobate obiectivele celei de-a XXII-a etape anuale a Programului de realizare a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor pe perioada 2010-2024.  Fondurile alocate pentru etapa de anul acesta sunt în suma  totală de 75,4 milioane de lei, din care pentru zona județelor Suceava – Botoșani s-au alocat un milion de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru înființarea unei unități de creștere a precipitațiilor în Moldova și 436.000 de lei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate în vederea înființării unui număr de 18 puncte de lansare, 8 în Suceava și 10 în Botoșani.

De precizat că pe 17 mai 2022 a demarat la Suceava etapa de elaborare a studiilor de fezabilitate  în vederea înființării celor 8 puncte de lansare aferente județului nostru. În acest sens, a avut loc o întâlnire de lucru desfășurată împreună cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județene Suceava, Elena Claudia Gogu împreună cu dr. ing. Dan Axinte – director de zonă și consilier al Directorului General al Societății Intervenții Active în Atmosfera SA București, membru fondator al proiectantului general al Sistemul National Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, dr. fizician Daniel Florea – director de program al Unității de combatere a căderilor de grindină – Moldova 1 – Iași.

Elena Claudia Gogu a spus că acțiunile au continuat timp de două zile și au avut în vedere identificarea la nivelul localităților a suprafețelor de teren care pot fi puse la dispoziție, prin concesionare către MADR, în vederea amplasării celor 8 puncte de lansare. Grupul de rachete va asigura protecția culturilor agricole de pe 515.600 de hectare  din cele două județe, a populației, infrastructurii și bunurilor care sunt expuse căderilor masive de grindină. Valoarea investiției va depăși 4 milioane de euro și va crea un număr de 72 noi locuri de muncă la nivelul județului Suceava, prin angajarea personalului care va opera sistemele antigrindină.

Localitățile din județul Suceava pe raza cărora vor fi amplasate punctele de lansare antigrindină sunt: Burla, Șerbăuț, Hânțești, Verești, Vulturești, Fântâna Mare, Horodniceni, Comănești. Această primă investitie, acoperă în proporție de aproximativ 85% zona  agricolă  a județului.

În opt comune sucevene vor fi amplasate lansatoare de rachete antigrindină, 8.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava