Aseară, în jurul orei 23:30, a fost anunțată, prin 112, izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Bălcăuți. La fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere de la subunitățile de pompieri militari din Siret și Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești.

La sosirea echipajelor, ardeau casa și o parte din anexele gospodărești ale proprietății, focul fiind extins și la vecinătăți.

Au ars casa și bucătăria de vară, corp comun, pe aproximativ 110 mp și o parte din acoperișul unui adăpost de animale (10 mp). La proprietatea învecinată, au fost afectate parțial două anexe, respectiv 4 mp din acoperișul bucătăriei de vară și 8 mp din acoperișul unei magazii de lemne.

În jurul orei 1:30, în timpul cercetării cauzei izbucnirii incendiului, în bucătăria de vară a primului proprietar au fost găsite niște rămășițe carbonizate, care păreau a fi umane. Din păcate, criminaliștii chemați la fața locului au confirmat bănuielile militarilor. Ulterior, s-a stabilit că aparțin unui bărbat de 38 de ani, un amic al proprietarului.

Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de o țigară lăsată aprinsă și nesupravegheată, care a aprins inițial patul în care a fost găsită victima carbonizată.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:40, iar pompierii au salvat adăpostul de animale din prima gospodărie și proprietatea învecinată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava