Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă după amiază la o fermă din saul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit şapte autospeciale şi trei buldoexcavatoare de la detaşamentul de pompieri Suceava, Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Calafindeşti, Şerbăuţi, Grăniceşti şi Pătrăuţi. La faţa locului s-a deplasat şi echipajul Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
La sosirea pompierilor ardeau furajele din depozit, existând pericolul de propagare a focului la o casă de locuit, un adăpost de animale şi restul anexelor gospodăreşti.
În incendiu au ars aproximativ 150 tone de furaje şi structura longitudinală din lemn de la acoperişul depozitului. S-au degradat alte 100 tone de furaje, circa 100 mp din tabla de pe acoperiş şi structura din lemn a adăpostului de animale din apropiere. Pagubele sunt estimate la peste 100.000 de lei.
Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de fân, furajele trebuind împrăştiate cu ajutorul buldoexcavatoarelor pentru a se stinge orice focar care ar fi putut duce la reizbucnirea flăcărilor.
Lupta cu focul s-a încheiat după mai bine de nouă ore de la anunţarea incendiului. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei provenite de la lucrările efectuate în zona fânarului cu un fierăstrău mecanic.
Pompierii au salvat o casă de locuit, adăpostul de animale şi două anexe gospodăreşti. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu puternic la o fermă din satul Călineşti Enache, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
  • http://SiteWeb... Kitrofon al II-lea,om de paie

    Lucru' dracului,sa vezi acuma cum o sa moara de foame vacile ba chiar si boii domnului Mârza precum si alte vaci de carne crescute in sistem "lohn"…Totdeodata (ca sa citam din clasici…) nici doamna Maria Loghin-Suceava nici domnu' Radu Caliman-Gura Humorului nu vor putea interpreta corect aceasta postare devianta si vor trebui sa ceara sprijin fratesc de la alti deputati aliati de dreapta,adica din dreapta acestei pagini,pana nu se deschide o cheta ca sa se acopere paguba si sa se inchida incidentul…
    Mare lucru geopolitica,domnu' Corado,iti vine uneori sa te lasi de toate si sa citezi doar,din cand in cand,din Beria,ca si asa ala e mort definitiv si s-a observat ca nu reactioneaza,oricat de dur l-ai ataca.
    Nici n-ai ce comentarii sa faci,nu-tu-mana criminala nu-tu-nimica… Doar un drujbist tehui… Pe vremuri,de chestiile astea se ocupau chiaburii care dadeau foc la depozitele de paie invidiosi pe succesurile colectivei,acuma de unde sa-i mai iei?
    Ca nici nu mai sunt,numa' ciocoi,da' si aia vai de capu' lor…Iar cu Mihai Giurgea nu faci treba,ala e atat de dus cu pluta incat si la Siret ori la Sasca se crede ca mimeaza,nici un nebun serios nu-l considera frecventabil…

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava