MOPAN Suceava

Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă după amiază la o fermă din saul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit şapte autospeciale şi trei buldoexcavatoare de la detaşamentul de pompieri Suceava, Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Calafindeşti, Şerbăuţi, Grăniceşti şi Pătrăuţi. La faţa locului s-a deplasat şi echipajul Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
La sosirea pompierilor ardeau furajele din depozit, existând pericolul de propagare a focului la o casă de locuit, un adăpost de animale şi restul anexelor gospodăreşti.
În incendiu au ars aproximativ 150 tone de furaje şi structura longitudinală din lemn de la acoperişul depozitului. S-au degradat alte 100 tone de furaje, circa 100 mp din tabla de pe acoperiş şi structura din lemn a adăpostului de animale din apropiere. Pagubele sunt estimate la peste 100.000 de lei.
Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de fân, furajele trebuind împrăştiate cu ajutorul buldoexcavatoarelor pentru a se stinge orice focar care ar fi putut duce la reizbucnirea flăcărilor.
Lupta cu focul s-a încheiat după mai bine de nouă ore de la anunţarea incendiului. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei provenite de la lucrările efectuate în zona fânarului cu un fierăstrău mecanic.
Pompierii au salvat o casă de locuit, adăpostul de animale şi două anexe gospodăreşti. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu puternic la o fermă din satul Călineşti Enache, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava