Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna octombrie s-au desfășurat 162 de acțiuni de control, în urma neconformităților constatate s-au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, constând în 4 avertismente și 24 de amenzi în valoare totală de 88.200 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr de 54 de controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 18  sancțiuni contravenționale, constând în 4 avertismente și 14 de amenzi în valoare totală de 34.400 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 2 controale în domeniul apă; 9 controale în unități de turism, fiind aplicată 1 amendă în valoare totală de 1.600 lei; 11 controale la unități din categoria mediu, fiind aplicată 1 amendă în valoare totală de 3.000 lei; 25 de contrale în domeniul cosmetice, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 1.000 lei; 5 controale în unități sanitare cu paturi, fiind aplicate 3 avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 18.800 lei; 1 control în unități sanitare cu excepția spitalelor, fiind aplicat 1 avertisment; 1 control în domeniul biocidelor, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 10.000 lei.

Neconformităţi depistate:  identificarea unor foi de observaţie clinică în care diagnosticul de infecţie asociată asistenţei medicale nu era consemnat; nerespectarea măsurilor de depozitare a produselor alimentare; nerespectarea structurii funcționale a ambulatoriului integrat; existenţa unui produs biocid transvazat; colectarea defectuoasă a deșeurilor medicale; existenţa unor produse biocide un termen de valabilitate expirat; lipsa verificării calității penetrării aburului la fiecare şarjă de sterilizare a instrumentarului; existenţa medicamentelor cu termen de valabilitate expirat; necunoașterea și neaplicarea tuturor etapelor în procesarea manuală a dezinfecţiei de nivel înalt pentru instrumentarul, dispozitivele şi echipamentele care nu suportă autoclavarea; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; nerespectarea de către persoanele fizice a normelor de igienă care reglementează zonele de locuit; nerespectarea prevederilor specifice de notificare a produselor care sunt supuse acestor procedure; nemarcarea vizibilă a suprafețelor de lucru, ustensilelor și a spațiilor frigorifice pentru identificarea scopului de folosire pe tipuri de alimente. În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 108 controale, pentru neconformitățile depistate fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 53.800 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 5 controale la producători și ambalatori; 6 controale la distribuitori și transportatori, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 1.000 lei; 58 de controale la retaileri fiind aplicate 2 sancțiuni constând în amenzi, în valoare totală de 6.600 lei; 39 de controale în unităţi din sectorul servicii, fiind aplicate 7 amenzi în valoare totală de 46.200 lei.

 Neconformități constatate: neasigurarea examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii, neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spațiile frigorifice; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în unitatea de alimentație.

În cursul lunii octombrie 2023 au fost rezolvate 32 de sesizări, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 11 acţiuni de îndrumare şi consultanță. Au fost efectuate și 2 acțiuni comune cu alte autorități.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava