Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de joi, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Siret au reţinut în vederea confiscării 127 kilograme de pietre semipreţioase şi bijuterii de argint, în urma unui control efectuat asupra unor colete ce urmau a fi scoase din ţară. Potrivit unui comunicat de presă în dimineaţa acestei zilei, la Birol Vamal Siret, s-a prezentat la control vamal, pe sensul de ieşire din ţară, un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean ucrainean.

Şoferul a declarat că transportă 13 colete cu pietre şi a prezentat 2 facturi, conform cărora coletele conţineau cantitatea de 127 kg de agat, malahit, onix, citrin, ametist, cuarţ, spinel, pirită, etc având ca ţară de origine India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar.

La controlul fizic amănunţit efectuat de inspectorii vamali s-a constat că în colete se aflau atât pietre semipreţioase şlefuite, bucăţi de rocă de diverse forme, culori şi mărimi de felul celor menţionate în factură dar şi flori de mină, mini geode şi bijuterii din argint cu pietre semipreţioase, nedeclarate la ieşirea din ţară.

 

Conform prevederilor legale în vigoare, având în vedere faptul că valoarea şi cantitatea bunurilor depăşesc cu mult valorile pentru bunurile cu caracter personal care pot fi scoase din ţară, autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării bunurile şi a aplicat şoferului o amendă contravenţională în valoare de 3 000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava