Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Muzeul Național al Bucovinei anunță finalizarea proiectului Educația activă în Muzeu – o cale către viitor, contract număr 2022-2-RO01-KA122-ADU-0000100163, finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programul Erasmus+ 2021-2027, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, domeniul „Educația Adulților”, cu o valoare a finanțării de 16.460 Euro, implementat în perioada 1 martie 2023 – 30 aprilie 2024.

Prin intermediul acestui proiect au fost oferite oportunități de învățare pentru un număr de 8 angajați ai Muzeului Național al Bucovinei, specialiști de muzeu și staff din diferite departamente ale instituției muzeale.

În cadrul proiectului au fost organizate două mobilități de învățare:

o      Primul flux s-a desfășurat în Almada, Portugalia, în domeniul TIC și instrumente web gratuite în educație – o altă modalitate de a preda și de a învăța, în perioada 28 august – 1 septembrie 2023, la care au participa 4 specialiști ai muzeului sucevean, fiind organizat de către furnizorul de curs Eagle Intuition – Centro de Formação e Consultadoria. Participanții au dobândit noi competențe și experiențe de învățare, privind: partajarea și dezvoltarea competențelor de producție multimedia, utilizarea instrumentelor Google și Web în educație, încurajarea dezvoltării practicilor pedagogice TIC, podcasting, vodcasting și alte instrumente pedagogice multimedia, au asimilat noi experiențe și bune practici, la nivel european, în domeniul educațional.

o      Al doilea flux s-a desfășurat în Limassol, Cipru, pe tema Practicile comportamentale și cognitive în domeniul educației adulților legate de muzee, în perioada 21 – 26 octombrie 2023, fiind  susținut de formatorul F.G.G. Educulture Center Education LTD. Cursul a oferit celor 4 specialiști de muzeu participanți oportunitatea de asimila informații despre: comportamentul vizitatorilor în muzeu și factorii care îl influențează, motivațiile vizitatorilor, metode de observare și măsurare a diferitelor variabile, ghiduri practice pentru evaluarea experienței vizitatorilor. Discuțiile purtate, vizitele la muzee și instituții de cultură, precum și lucrul individual și în echipă au îmbogățit schimbul de idei și de bune practici între specialiștii de muzee participanți din diferite țări europene.

Proiectul a contribuit la îmbunătățirea calității muncii specialiștilor noștrii, care au participat la stagii de formare profesională la organizații gazdă, la vizite culturale organizate la diverse muzee și atracții cultural-turistice din Portugalia și Cipru, și au avut ocazia de cunoaște, înțelege și aprecia cultura și civilizația europeană.

Contact: Muzeul Național al Bucovinei, telefon 0230/216439, e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro.

,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava