Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

În data de 26.01.2016 la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor s-a desfășurat  întâlnirea grupului de lucru  pentru modificarea Deciziei UE nr. 764/2013, modificare care va aduce României deschiderea drumului comercial al porcului către celelalte state membre.

La întâlnire au participat, alături de experții A.N.S.V.S.A. și directorii D.S.V.S.A. Prahova, Dâmbovița și Ialomița, cele două asociații reprezentative care au susținut in martie 2015, in cadrul grupului de dialog civil “carne porc” al DG-AGRI, necesitatea reconsiderării poziției Comisiei Europene față de porcul românesc, crescut într-un teritoriu liber de pestă porcină de aproape opt ani, care și-a câștigat dreptul de a circula liber prin spațiul european datorită eforturilor conjugate ale serviciilor veterinare și ale fermierilor români.

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (A.C.E.B.O.P.R)  și Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (A.P.C.P.R.) au propus A.N.S.V.S.A. o serie de modificări, dintre care cea mai importantă este eliminarea României din Anexa Deciziei, eliminare care ar debloca comerțul național cu porci vii către alte state membre.

Precizăm faptul că membrii fermieri crescători de porci ai A.C.E.B.O.P.R. au reușit deblocarea comerțului cu porci vii către țările terțe in anul 2013.

Având deja o experiență pozitivă,  au promis tot sprijinul pentru deblocarea comerțului cu porc viu românesc către Uniunea Europeană.

Joi, 28 ianuarie 2016, cele două asociații vor prezenta punctul de vedere al membrilor privind modificările propuse.

Draftul noii decizii, agreat de comun acord, va  fi negociat  săptămâna viitoare  cu membrii Comisiei Europene.

Contăm și pe deschiderea manifestată de experții Comisiei pe acest subiect și sperăm in deblocarea pieței de porc viu a României, care poate deveni o alternativă pozitivă pentru  crescătorii noștri.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava