Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi la sediul Senatului României a avut loc întâlnirea grupului interparlamentar Romania-Norvegia, a carui presedinte este senatorul Ovidiu Dontu cu ambasadorul Norvegiei in Romania excelenta sa doamna Tove Bruvik Westberg care si-a inceput mandatula la data de 4 septembrie 2013. Presedintele grupului  senatorul Ovidiu Dontu a felicitat-o pe doamna ambasador si i-a urat succes in indeplinirea mandatului avand convingerea ca relatiile bilaterale vor continua sa se dezvolte. Temele abordate au fost imbunatatirea relatiilor economice dintre cele doua state, dinamica liberalizarii pietei muncii, absortia cat mai buna a fondului bilateral Norvegian si al fondului financiar al Spatiului Economic European, colaborarea in domeniul societatii civile, justitie si afaceri interne, educatie, sanatate şi cultura. De asemenea, ambasadorul Norvegiei a exprimat intentia organizarii unui eveniment privind colaborarea ONG-urilor in domeniul absortiei fondului financiar Norvegian pe care senatorul Ovidiu Dontu a propus sa fie organizat in judetul Suceava.

„Am convingerea că relaţiile bilaterale, care au fost excelente până în momentul de faţă, vor continua să se dezvolte. De asemenea, ne dorim să diversificăm şi să consolidăm dialogul politic la nivel parlamentar, cu impact pozitiv asupra relaţiilor economice, sociale şi culturale, în conformitate cu statutul României şi Norvegiei, ca aliaţi NATO şi parteneri în spaţiul economic european”, a declarat Ovidiu Donţu. Senatorul sucevean a adus aprecieri faţă de decizia Guvernului norvegian cu privire la liberalizarea pieţii muncii pentru români. Donţu a precizat că această decizie a contribuit semnificativ la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. De asemenea, Ovidiu Donţu a subliniat faptul că România contează şi pe susţinerea noului Guvern de la Oslo în vederea dezvoltării relaţiilor dintre cele două ţări. „Sunt încrezător că fondurile acordate României prin acordurile actuale, Mecanismul financiar norvegian bilateral şi Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European vor fi utilizate eficient, iar obiectivele din cadrul acestor mecanisme vor fi atinse”, a mai spus parlamentarul sucevean. El a arătat că îşi doreşte sporirea investiţiilor norvegiene în domenii strategice din România, precum energia, infrastructura, agricultura şi noile tehnologii. Ovidiu Donţu a apreciat că în momentul de faţă există un potenţial important pentru intesificarea schimburilor economice dintre România şi Norvegia.

Ambasadorul Norvegiei în România a ţinut să precizeze că îşi doreşte intensificarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, dar şi o mai bună informare despre existenţa şi posibilităţile de accesare a fondurilor norvegiene disponibile pentru ţara noastră. Excelenţa sa Tove Bruvik Westberg a remarcat că fondurile norvegiene au o absorbţie de 97%, iar proiectele care pot fi accesate trebuie să fie din domenii precum inovare industrială nepoluantă, captarea şi stocarea carbonului, justiţie şi afaceri interne, managementul şi protecţia mediului, energia regenerabilă, dezvoltarea socială şi a resurselor umane, protejarea patrimoniului cultural şi cercetare şi burse de studii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava