Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu  Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită oficială în România.

Premierul a reiterat mesajul de condoleanțe și deplină solidaritate a Guvernului român cu poporul și autoritățile britanice, după atentatul comis la Londra, pe 22 martie. Alteța sa Regală a transmis, de asemenea, gândurile sale bune și și-a exprimat speranța că românca rănită în atac se va recupera cât mai rapid.

Cei doi au discutat despre excelentele relații bilaterale dintre România și Marea Britanie, în special din punct de vedere militar și politic, dar și despre o necesară armonizare a pozițiilor și intereselor celor două țări în domeniul politicii externe.

Prim-ministrul i-a mulțumit Alteței Sale Regale pentru contribuția sa la promovarea patrimoniului cultural și a bogățiilor naturale ale României. ”Este extrem de prețioasă pentru noi activitatea Fundației pe care, cu multă generozitate, o patronați, în domeniul protejării valorilor autentice și al restaurării unor adevărate bijuterii arhitectonice. Vă mulțumesc pentru că, prin eforturile Alteței Voastre, nu doar turiștii străini, dar chiar și noi, românii, am redescoperit zone și valori autohtone pe care poate altfel le-am fi dat uitării. Centrul Meșteșugăresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteța Voastră, în 2016, este un exemplu despre cum trebuie păstrate și promovate tradițiile unui popor”, a declarant premierul Grindeanu.

”Vizitele mele anuale în țara dumneavoastră sunt deja o tradiție a ultimilor 20 de ani. Îmi doresc să explorez și să cunosc și alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureșul”, a afirmat Alteța Sa Regală Prințul de Wales.

O altă temă importantă de discuții a fost situația comunității de români din Marea Britanie, în majoritate integrată excelent în societate. ASR Prințul de Wales și-a exprimat speranța că cele două țări vor găsi noi modalități de cooperare în domeniul combaterii traficului de persoane, în acest moment existând deja 9 echipe comune de investigatori în domeniu.

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, se află într-o vizită oficială de trei zile în țara noastră. Este a doua vizită oficială, în România, a Alteței Sale Regale, din ultimii 20 de ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava