Concert pascal
MOPAN Suceava

În contextul participării  la conferința „Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecție a comunităților evreiești din Europa – de la politici la acțiuni”, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere bilaterală cu directorul executiv al Comitetului American Evreiesc, David Harris.

Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE, cu accent pe intensificarea eforturilor comune europene în vederea combaterii antisemitismului și a negării Holocaustului. Totodată, premierul a mulțumit interlocutorului pentru participarea de substanță la lucrările conferinței organizate de Președinția română.

În acest context, premierul român a enumerat proiectele recente ale României aflate în desfășurare în materie de promovare a educației privind Holocaustul și de combatere a antisemitismului și a transmis mulțumiri pentru implicarea constantă a Comitetului Evreiesc American în susținerea acestor proiecte.

Oficialul român şi-a exprimat satisfacţia pentru parteneriatul îndelungat cu reprezentanții Comitetului Evreiesc American şi pentru sprijinul constant al organizaţiei în vederea dezvoltării şi aprofundării dialogului româno-american. În acelaşi timp, ambele părţi au evidenţiat dorinţa de amplificare a acestei cooperări şi de intensificare a dialogului.

În acest sens, șeful Executivului de la București a reafirmat angajamentul României de a participa la eforturile internaționale privind combaterea antisemitismului și a oricăror forme de extremism, rasism și a evidențiat realizările obținute în ultima perioadă.

Elemente de context:

David Harris, director executiv al Comitetului American Evreiec, este deosebit de activ pe activitățile de lobby ce privesc Israelul, combaterea antisemitismului, monitorizarea situației comunităților evreiești și promovarea toleranței interconfesionale. S-a remarcat prin susținerea emigrării a circa 1 milion de evrei din Uniunea Sovietică și a susținut plenar mișcarea evreiască din URSS. Acesta a fost primul lider al unui ONG evreiesc american ce s-a adresat Forumului Economic Mondial de la Davos, la o sesiune prezidată de Tony Blair. Are peste 10 decorații oferite de guvernele Azerbaidjanului, Bulgariei, Franței, Germaniei, Italiei, Letoniei, Poloniei, Spaniei și Ucrainei pentru activități deosebite desfășurate în sprijinul drepturilor omului, al parteneriatului transatlantic și comunității evreiești.

Comitetul American Evreiesc este una dintre cele mai puternice organizaţii evreieşti din SUA. De la fondarea sa, în anul 1906, organizația a militat pentru promovarea unitară a intereselor comunităţii evreieşti, construirea de punţi de legături între comunităţi, combaterea antisemitismului şi promovarea aspiraţiilor Israelului la pace şi securitate.

Organizaţia are filiale în 26 de oraşe americane, şapte birouri de legătură în afara SUA, precum şi 31 de parteneriate cu organizaţii evreieşti din întreaga lume. Acţionează, în primul rând, pentru promovarea şi apărarea intereselor membrilor săi, prin implicare activă şi constantă în planul politicii interne americane, în scopul afirmării şi respectării unor principii, între care egalitatea în drepturi şi protejarea demnităţii umane. Comitetul American Evreiesc are o dezvoltată o componentă puternică de diplomaţie globală şi comunicare publică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava