Concert pascal
MOPAN Suceava

Una din echipele sucevene care are șanse reale de promovare într-un eșalon valoric superior, este cea de handbal masculin. Dacă la fotbal, volei sau rugby situațiile sunt relativ clare, la handbal, pentru CSU din Suceava, se joacă, încă.

Sucevenii și-au fixat un obiectiv ambițios, promovarea, chiar de la startul acestui sezon competițional și, în pofida situației create de pandemia cauzată de Cronavirus, vor să-l îndeplinească.

Pentru echipa de seniori a Clubului Sportiv Universitar din Suceava rămâne în picioare obiectivul stabilit la începutul sezonului, și anume revenirea pe prima scenă a handbalului românesc. Ultimza ședință a noului Consiliu de Administrație al CSU, a fost una deosebită, în care, pe lângă președintele Petru Ghervan, decanul Facultății de Sport a Universității „Ștefan cel Mare”, prorectorul Gabriela Prelipcean, și profesorul universitar Sorin Rață, directorul clubului, au mai fost cooptați doi dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din județul Suceava Ciprian Nuțu, de la firma Trutzi, și Vasile Armenean, de la Betty Ice.

„Cei care au venit printre noi, așa cum a fost odată, au fost de acord că echipa Sucevei trebuie să revină acolo unde a fost, în prima parte a clasamentului.
Din ce am înțeles, săptămâna viitoare va avea loc o nouă ședință, la care vor fi invitați să participe primarul Sucevei, Ion Lungu și rectorul Valentin Popa. Primăria Suceava și conducerea USV au anunțat că ne vor susține în continuare, însă trebuie să ne întâlnim pentru a stabili exact, în noua formulă, ce avem de făcut în continuare. Este important să știm exact pe ce ne bazăm, pentru a putea face pașii următori. Turneul pentru promovare va avea loc în curând și este obligatoriu să ne organizăm din timp”, a declarat antrenorul principal al echipei de handbal, Adrian Chiruț.

FRH a decis ca Ligile Naționale, atât la feminin, cât și la masculin, să fie alcătuite din 16 echipe. Nu va retograda nimeni și vor promova două formații.
Promovarea în primul eșalon valoric masculine se va juc pe teren cu opt echipe. Încă nu s-a stabilit o dată fixă și modalitatea de desfășurare, competiția urmând să se dispute după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este începutul lunii iulie.

La turneul final masculin, în care se vor decide cele două promovate în Liga Zimbrilor, trebuie să participe echipele clasate pe primele poziții în cele patru serii ale Diviziei A, este vorba de CSU Suceava și Magnum Botoșani (Seria A), CSM Medgidia și CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea și Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

Numai că liderul Seriei D, CSM Oradea, a anunțat deja că nu se va prezenta la turneul de promovare, motivând probleme financiare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava