Concert pascal
MOPAN Suceava

„Într-o țară în care teatrul politic și istoria teatrului contemporan sunt aproape inexistente (altfel spus, acestea nu ajung la o valoare de remarcat), montarea unui spectacol care abordeaza un subiect ce tine de istoria politica ce apartine altei tari poate parea un lucru ciudat.

Practic, situatia este una universal valabila: doi oameni cu convingeri politice diferite sunt nevoiți să-și petreacă timpul într-un spațiu închis, sub o presiune sociala enormă , care ar putea avea un efect de neutralizare a convingerilor personale. Dar ne confruntăm cu două personaje foarte puternice, care așteaptă moartea cu demnitate, doi idealiști care aduc convingerile lor la un punct final, chiar si-atunci cand se privesc ochi in ochi întreaband care va fi executat primul și când.

Este un text care m-a făcut să mă gândesc la „Asteptandu-l pe Godot”, un text care, dincolo de adevărul său istoric și dincolo de convingerile politice ale lui Georges Mandel și ale lui Leon Blum, contine un tip de drama ce domneste printre randuri. Personajele vorbesc în mod constant, ceea ce reprezinta un ultim semn al libertatii. Atat a mai ramas de facut pentru ei, tinand cont ca toata viata s-au folosit de cuvinte, si mai mult de-atat, tinand cont ca e ultima lor arma.

Într-un spațiu închis, aproape gol, doi politicieni evrei, păziti de un ofiter SS german în timpul celui de-al doilea război mondial, asteapta executia unuia dintre ei… ” Anca Maria Colteanu, regizor.

Din distributie fac parte tinerii actori suceveni Andrei Merchea , colaborator al Teatrului de Comedie, Teatrului Metropolis si al Studioului de Teatru UNESCO si Horia Andrei Butnaru , colaborator al Teatrului Odeon si al Studioului de Teatru UNESCO.

Spectacolul va avea loc în ziua de 10 februarie 2013, ora 16:00, la Talciocul Cultural Suceava.

Prețul unui bilet:10 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava