Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că lupta internă din PNL pentru funcția de președinte al partidului, nu este sub nici o formă o „sărbătoare a democrației”, aşa cum susține Ludovic Orban, ci mai degrabă o „sărbătoare a rușinii naționale”. „Facem aceasta afirmație în lumina ultimilor mișcări așa zis strategice la care s-au dedat liberalii, în frunte cu premierul Cîțu. Acesta din urmă, pentru a-și consolida poziția în partid a recurs la un gest mizerabil, care nu face cinste unui om politic dintr-un stat democratic. Domnia sa l-a revocat pe Ministrul de Finanțe, având grijă să devină el însuși ministru interimar al acestui minister, urmând să dețină această funcție 45 de zile, timp în care finanțele țării sunt la cheremul său”, a declarat Ioan Stan. El a spus că sin această poziție de forță îi este ușor să cumpere sprijinul organizațiilor teritoriale ale PNL, alocând fonduri după bunul la plac, la rectificarea bugetară, în teritoriu, iar această practică este, în mod evident, mai degrabă dictatorială decât democratică.

Stan a precizat că premierul Cîțu i-a cerut demisia ministrului Nazare chiar în momentul angajării unui nou împrumut gigant de 3,5 miliarde de euro, ceea ce a echivalat cu o subminare a poziției României în negocieri, a însemnat riscuri crescute și nu în ultimul rând dobânzi mai mari. „Și deși prim-ministrul României cunoaștea aceste aspecte negative, nu s-a abținut, prin această abordare demonstrând din nou că nu-i pasă decât de el și de interesele sale. Având în vedere acest context, considerăm că, în acest moment, cumularea funcției de premier cu cea de ministru interimar al Finanțelor este cel puțin inoportună, dacă nu chiar periculoasă pentru banii țării. Și asta pentru că dl Cîțu a demonstrat în mod repetat că nu are discernământ, nu are echilibru, nu-l interesează bunul mers al comunităților, urmând să împartă banii arbitrar, cui vrea el”, a mai precizat liderul PSD Suceava.

El a declarat că nu trebuie uitat faptul că sub mandatul său de premier, datoria externă a României a trecut pragul de 50%, dar și că împreună cu ministrul revocat Nazare, au reușit contraperformanța de a lăsa fără finanțare PNDL-ul, au înghețat pensiile, salariile, au tăiat creșterea alocațiilor, au eliminat facilitatea de 1500 de lei pentru creșe și grădinițe.

„Având în vedere cele prezentate, PSD solicită președintelui Iohannis și liderilor coaliției de guvernare să nu-l lase pe premierul Cîțu stăpânul absolut al banilor României, ci să impună cât mai repede un om competent la cârma acestui minister.

România are nevoie să fie guvernată. Nu are timp și nici nevoie să devină un spectator sau victimă a luptei din interiorul PNL-ului pentru șefia partidului”, a încheiat Ioan Stan.

Ioan Stan îi solicită lui Iohannis să nu-l lase pe premierul Cîțu stăpânul absolut al banilor României, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava