MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat, astăzi, faptul că USR încearcă să saboteze Planul Național al României dar și faptul că PNL susține reducerea contribuția asigurărilor sociale, ceea ce ar avea ca efect diminuarea pensiilor viitoare cu 20%. „Căutând să facă scandal cu orice preț pentru puținii adepți care i-au mai rămas, USR atacă la Curtea Constituțională o lege adoptată în Parlament, jalon în PNRR, care a fost discutată și agreată cu Comisia Europeană și care asigură o mai bună protecție a banilor din fondurile private de pensii. Prin această contestaţie USR sabotează PNRR-ul României, deoarece legea trebuia publicată în Monitorul Oficial pentru ca jalonul respectiv, aferent cererii 2 de plată, să fie considerat îndeplinit”, a spus Ioan Stan. El a arătat că acest act normativ dă posibilitatea extinderii plasamentelor fondurilor private de pensii și în acțiuni cotate la bursă, într-o proporție de 1 până la 5% din valoarea totală a activelor fondului respectiv, atât în România cât și în Uniunea Europeană. „În mod  firesc aceasta impune şi un mai bun control al statului, o mai accentuată verificare a administratorilor privați și garanții pentru prevenirea oricăror situații care ar afecta banii românilor. Dar USR se opune.

Şi pentru că tot discutăm despre pensii, menţionăm că PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu măsura PNL de a reduce contribuția asigurărilor sociale cu cinci puncte procentuale”, a precizat președintele PSD Suceava. El a explicat că aceasta ar avea ca efect scăderea bugetului de pensii și diminuarea pensiilor viitoare cu 20%. „Astfel s-ar produce o catastrofă în sistemul de pensii și s-ar destabiliza cu totul bugetul de stat pe termen lung. De aceea, PSD se va opune categoric acestui demers, lipsit de orice fundament economic.

Bineînţeles că reducerea impozitării muncii se poate face şi chiar o considerăm necesară. PSD susține fără rezerve o astfel de măsură, în special în cazul salariaților cu venituri mici și medii, care contribuie cel mai mult la creșterea economică. Dar acest obiectiv nu trebuie realizat prin tăierea bugetului de pensii cu 20%, ci prin aplicarea unei taxe de solidaritate de 1% asupra marilor companii, care astăzi plătesc un impozit mai mic decât orice IMM din România”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava