Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto15 poze în acest set

Primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de soția sa au oferit, astăzi, 5.000 de sarmale și apă pelerinilor veniți la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”. Ca în fiecare an, sarmalele au fost împărțite pelerinilor înaintea slujbei de priveghere, de la cortul primăriei amplasat la intrarea principală în mănăstire. „Și în acest an, familia mea, cu mare plăcere, a suportat cheltuielile pentru 5.000 de sarmale pe care le împărțim pelerinilor care au venit la zilele orașului, de Sânziene. Aceste sarmale sunt destinate în special celor care vin mai de departe, celor care vin din zona Maramureș, Borșa, celor care rămân peste noapte la priveghere, aici la mănăstire și mi se pare un gest de minim ospitalitate să dăruim aceste sarmale, apă și ceai”, a declarat Ion Lungu. El a spus că la fel ca și în anii precedenți, Primăria Suceava le pune la dispoziție pelerinilor câteva sute de locuri de cazare în căminele mai multor unități școlare din municipiu. ”La ora 20:00 vor fi aici mai multe microbuze de la societatea de transport public local. Avem pregătite circa 300 de locuri de cazare la mai multe unitățile de învățământ, la Colegiul Tehnic Petru Mușat – Liceul industrial nr. 2, Colegiul Samuil Isopescu, Liceul cu Program Sportiv și la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir. Acești oameni vor fi însoțiți de angajați ai primăriei care îi va duce la destinație. Apoi, în cursul zilei de mâine vom participa la slujba de dimineață, la slujba de Sânziene, iar primăria le va oferi apă pelerinilor”, a mai spus primarul Sucevei.

Ion Lungu a amintit că anul acesta, Zilele Sucevei sunt sărbătorite pe parcursul a patru zile, fiind organizate numeroase evenimente culturale și artistice în mai multe locații din oraș. „În primul rând cele mai importante sunt în zona Iulius Mall. Și în acest an, Primăria în parteneriat cu cei de la Iulius Mall organizează zilele orașului. Dar sunt manifestări importante și în zona centrală, la Cetatea de Scaun sau la Shopping City, care din proprie inițiativă au venit cu evenimente pentru aceste zile ale orașului și eu vreau să-i felicit. Ne rugăm la Dumnezeu să țină vremea cu noi, chiar dacă este cald, măcar să nu fie ploi foarte puternice, astfel încât în mod special pelerinii care vin, care se sacrifică, care vor să stea de priveghere în curtea mănăstirii să o facă în liniște”, a încheiat Ion Lungu.

Ion Lungu și soția sa au oferit și anul acesta 5.000 de sarmale pelerinilor veniți la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava