Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, atrage atenția credincioșilor că mândria face parte dintre cele 7 păcate de moarte și duce pe om la pierzanie. El a tras acest semnal de alarmă în urma întrebării pe care i-a adresat-o un enoriaș. ”Cum putem scăpa de patima mândriei, adică dacă nu ne considerăm cu adevărat cei mai păcătoși oameni? Știm că avem foarte multe păcate, dar ne comparăm cu alții pe care îi considerăm mai păcătoși, chiar dacă știm că este foarte greșit?”, a întrebat enoriașul.

”Mândria este imaginea căderii în sus și face parte dintre cele 7 (după unii Sfinți Părinți, 8) păcate de moarte. Mândria, despre care am scris în lucrarea „Meditații filocalice”, apărută la Editura Cantes, în 2001, te înstrăinează de Dumnezeu, surpă sufletul, te izolează, te face egoist și pătimaș. La Sfinții Părinți filocalici, începutul mândriei este sfârșitul slavei deșarte, mijlocul, ura aproapelui, iar sfârșitul este tăgăduirea ajutorului lui Dumnezeu.

Mândria conjugată cu slava deșartă naște trufia – trâmbița căderii. Și, ca să vă răspund la întrebare, scăpăm de mândrie prin smerenia născută din credința in Dumnezeu, din blândețe și dragoste. Închei prin a vă spune că smerenia deschide calea vieții veșnice și îl urcă pe om la cer!”, a răspuns IPS Calinic.

IPS Calinic atrage atenția că mândria face parte dintre cele 7 păcate de moarte. ”Smerenia deschide calea vieții veșnice și îl urcă pe om la cer”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava