Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, își dorește ca personalul  monahal din mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să aibă acces la studii universitare și la formare intelectuală și academică, pentru ca experiența și cunoștințele lor să fie puse apoi în slujba mănăstirilor în care viețuiesc. Afirmația a fost făcută în cadrul ședinței de joi a sinaxei administrativ-economice a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Potrivit unei informări care a fost transmisă după ședință, în cadrul întâlnirii au fost analizate și aspecte de ordin cultural-educativ și comunicațional.

La ședință, Sectorul Educațional a fost reprezentat de părintele arhidiacon Ionuț Isopescu, director al Departamentului Învățământ Preuniversitar. Părintele director a prezentat proiectul de colaborare între așezămintele monahale și Seminarul Teologic Liceal Ortodox Mitropolitul Dosoftei Suceava ce urmărește ca elevii seminariști să petreacă o săptămână la unele mănăstiri din eparhie. În această perioadă, aceștia vor participa la viața liturgică a așezământului monahal și vor fi implicați în diverse ascultări, astfel încât să se contribuie la creșterea lor duhovnicească și intelectuală.

De asemenea, Sectorul Cultural, reprezentat de părintele protosinghel Dosoftei Dijmărescu, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care le-a prezentat celor prezenți mai multe propuneri referitoare la activitățile cu caracter cultural, dintre care amintim alcătuirea unui Pateric/Materic cu cuvintele de folos și învățăturile monahilor și monahiilor îmbunătățiți de odinoară din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Părintele Ciprian Blaga, consilier al Sectorului Editură și Tipografie, a prezentat faptul că tipografia Arhiepiscopiei se află într-un amplu proces de modernizare. Sfinția sa a vorbit și despre lucrările tipărite sub egida Editurii Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru comercializarea acestora la pangare și pentru îmbogățirea și sporirea fondului de carte din biblioteca fiecărui așezământ monastic.

Nu în ultimul rând, părintele Alexandru Flavian Sava, consilier al Sectorului de Comunicare, Media și Relații Publice, a punctat înaintea stareților și starețelor, egumenilor și egumenelor importanța promovării și mediatizării evenimentelor desfășurate nu doar în mănăstiri și schituri, ci în tot cuprinsul eparhiei, pentru aceasta fiind necesară transmiterea informațiilor necesare Departamentului Media de către  unitățile de cult implicate.

ÎPS Calinic își dorește ca personalul monahal din Suceava să aibă acces la studii universitare, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava