Concert pascal
MOPAN Suceava

Institutul Național de Sănătate Publică a lansat campania cu tema ”Informarea populaţiei cu privire la efectele consumului dăunător de alcool” și sloganul „Nu lăsa alcoolul să-ți hotărască viitorul!”. Campania are ca scop promovarea unui comportament responsabil faţă de consumul de alcool și se adresează adolescenților și tinerilor sub 25 ani. Potrivit statisticilor, anul trecut 30 de suceveni au murit prin alcoolism cronic.

Alcoolul este un factor de risc pentru mai mult de 200 boli, între care: boli de ficat și pancreas, unele tipuri de cancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate, tulburări psihice. În fiecare an, alcoolul este responsabil pentru mai mult de 3 milioane de decese și un sfert din morțile în rândul tinerilor sub 30 ani. Consumul de alcool în timpul sarcinii se asociază cu malformații ale fătului și scăderea performanțelor intelectuale ale copilului. Viața familială și relația cu prietenii pot fi profund afectate. Educația copiilor este neglijată, iar părintele alcoolic oferă un exemplu negativ pentru viitorul copilului. Copiii care au părinți dependenți de alcool au risc de patru ori mai mare de a deveni și ei dependenți de alcool.

”Alcoolul este cea mai răspândită substanță utilizată în scop de relaxare. Consumul de alcool de la o vârstă tânără și obiceiul de a bea frecvent sau în cantități mari poate conduce la dependența de alcool și la deteriorarea gravă a sănătății, relațiilor personale și carierei” arată specialiștii.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alcoolul este a 3-a cauză de boală și moarte prematură. Din punct de vedere al consumului total de alcool, România ocupă locul al 3-lea între țările Uniunii Europene și locul al 2-lea din punct de vedere al cantității de alcool consumate de o persoană cu o anumită ocazie.

Potrivit statisticilor DSP Suceava, în 2016, la nivelul județului au fost raportate 30 de decese prin alcoolism cronic și un caz prin boală alcoolică a ficatului. În 2017, până în prezent, în statistici apar 11 decese prin alcoolism cronic.

Iulie 2017 - Luna Naţională A Informării Despre Efectele Consumului de Alcool, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava