Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava vrea să reia operațiunea de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri de la bugetul de stat după ce guvernul a modificat ordonanța de urgență care stabilește cotele de participare. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu. El a arătat că Guvernul prin Ministerul Dezvoltării va contribui cu 60% din suma totală în timp ce diferența de 40% va fi acoperită de Primărie și asociațiile de proprietari procentele exacte urmând să fie stabilite prin horărâre de consiliu local. Lungu spus că va propune ca Primăria să suporte 30% iar asociațiile 10%. Mai mult, noile modificări normative permit Primăriei să preia cheltuielile persoanelor care au o situație financiară precară.

Cotele de participare: Guvern-60%, Primărie-30%, Proprietari-10%

”Pe veche ordonanță 18/2009 contribuția Guvernului era de 50%, a primăriior de 30% iar a asociațiilor de 20%. Acum s-a modificat ordonanța înn sensul că Guvernul contribuie cu 60% iar primăriile și asociațiile de proprietari cu 40%. se lasă loc de negociere și de stabilire a procentelor în Consiliul Local. Se spune doar că primăriile nu pot suporta mai mult de 30% iar asociațiile nu pot suporta mai puțin de 10%. Ca atare vom merge pe aceste niveluri maxime. Voi propune ca Pirmăria să suporte 30% iar asociațiile 10%. Puteam să mergem juma juma însă oamenii în general au probleme financiare și este greu cu banii. Plus că se aplică aici și prevederile legale vizavis de cazurile sociale speciale. Acolo unde sunt situații fiananciare precare primăria poate să scutească respectivele persoane la plata contribuției”, a spus Lungu.

Persoanele cu probleme financiare vor fi ajutate

Primarul a menționat că până la jumătatea lunii septembrie va avea discuții cu reprezentanții asociațiilor de proprietari pentru a vedea cam câte solicitări sunt pentru reabilitarea termică a blocurilor. El a arătat că pe programul vechi erau solicitări pentru un număr de 173 de blocuri cu 4.000 de apartamente. Lungu a subliniat că a trimis asociațiilor un acord de parteneriat care va fi atașat dosarului ce va fi depus la Ministerul Dezvoltării în vederea solicitării de fonduri în maxim 2-3 luni. Ion Lungu speră ca programul să fie aplicat începând de anul viitor. ”E un program la care țin foarte mult și îmi pun mari speranțe. Sper să convingem oamenii să vină în acest parteneriat cu Primăria. Este o ultimă șansă să reabilităm blocurile pentru încă o generație”, a spus Lungu. Primarul a precizat că va avea discuții și cu arhitecții pentru ca pentru anumite categorii de blocuri să fie făcute proiecte unitare din punct de vedere urbanisitc. Ion Lungu a mai spus că programul de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene a fost un mare eșec pentru că unele condiții impuse erau aburde iar cotele de finanțare pentru proprietari erau mult mai mari.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava