Concert pascal
MOPAN Suceava

Incertitudinea planează încă peste fotbalul românesc cu privire la reînceperea activităților normale. Totuși, a fost avansată o dată pentru reluarea campionatului Ligii a III-a, în principiu sâmbătă, 6 iunie.

„Sunt mai multe variante luate în discuție. Se ia chiar în calcul ca să se dispute toate partidele rămase, conform formatului inițial. Dezavantajul la această formulă îl constituie faptul că majoritatea meciurilor ar trebui jucate din trei în trei zile, începând cu primul sfârșit de săptămână din iunie, și nu știu cât de ușor ar fi acest lucru pentru echipele de Liga a II-a și a III-a pe caniculă, în mijlocul verii, fără instalații de nocturnă.
În plus și cheltuielile cluburilor, concentrate pe această perioadă intensă, ar fi deosebit de mari. O altă posibilitate ar fi aceea ca să se opteze pentru sisteme play-off și play-out la promovare și retrogradare. Numai că UEFA a transmis federațiilor naționale, pe cât posibil, să respecte sistemul inițial de desfășurare al competițiilor. Mai mult, pentru a oficializa această a doua variantă, este nevoie de o hotărâre de Comitet Executiv pentru schimbarea regulamentului. Aici, mai intervine și pericolul ca formațiile nemulțumite să facă apel la Tribunalul Sportiv, și să aibă câștig de cauză. De aceea, pentru a evita astfel de probleme care pot apărea ulterior, FRF va începe o consultare a tuturor cluburilor pe această temă, sperând să obțină o majoritate puternică”, a declarat președintele Forestei Suceava, Andrei Ciutac.

Pe de altă parte, conducătorul clubului sucevean a anunțat că președintele FRF, Răzvan Burleanu, va iniția zilele acestea o discuție cu Guvernul României, prin care va cere permisiunea ca grupările sportive să poată relua antrenamentele pe data de 1 mai, astfel încât echipele să aibă la dispoziție un timp de pregătire suficient până la reluarea campionatelor. Totuși, e greu de crezut că se va obține o asemenea dispensă, în contextul actual.

Trei echipe sucevene se află în acest moment pe tabloul de concurs al Ligii a III-a, Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava