Concert pascal
MOPAN Suceava

Runda a XII-a a seriei I a Ligii a III-a de fotbal a programat la finele săptămânii trecute derbiul local dintre Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava. Meciul a fost cu atât mai încărcat de tensiune cu cât gazdele ocupau primul loc în clasament, în timp ce oaspeții erau pe locul III.

Îngrijitorii terenului municipal din Rădăuți au făcut eforturi pentru a îndepărta zăpada de pe gazon, însă nu au putut să-l și usuce. În aceste condiții terenul a fost moale și noroios, lucru care a împietat asupra calității jocului. Totuși, așa sunt terenurile în principiu în această perioadă, rădăuțenii fiind obișnuiți cu o astfel de vreme în comparație cu ”stranierii” de la Foresta Suceava.
Mai motivați și mai pe fază în debutul meciului, elevii antrenorului sârb Ivan Gvozdenovic au insistat pe atac, și doar după opt minute au deschis scorul. Francezul Zoaouyi, unul care s-a luptat în acest joc, a centrat perfect și Robert Martin a marcat cu capul. După acest gol, în purul stil românesc, echipa în avantaj s-a retras și a încercat să răspundă pe contraatac. Oaspeții au mai avut și o bară și alte ocazii bune, dar nu au mai marcat. Gazdele au încercat să egaleze încercârd centrări în careu unde Stoian și R.Ciobanu puteau juca foarte bine rolul de pivot, fiind doi jucători care protejează foarte bine balonul. Jocul a fost echilibrat și aprog disputat, iar centralul clujean Vădana a împărțit o mulțime de cartonașe galbene. O parte din acest ”evantai” de galbene va avea efect în repriza secundă. A fost 0-1 la pauză și terenul a devenit foarte greu pentru repriza a doua.

Jocul de luptă cu centrări peste linia de mijloc a ambelor echipe a continuat și în partea a doua a partidei dintre Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava. Contactele au devenit din ce în ce mai dure și în minutul 61, Vișinar a fost eliminat după un al doilea cartonaș galben. Cu un om în minus pe terenul, rădăuțenii parcă s-au mobilizat mai tare, în timp ce oaspeții nu au încercat să profite de omul în plus pe teren, retrăgându-se la margine propriului careu. Gazdele au bombardat cu o puzderie de centrări defensiva sucevenilor, aceștia răspunzând cu câteva contaatacuri în care au greșit ușor ultima pasă sau ultimul șut. În orice caz, pe finalul meciului dintre Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava, tactica oaspeților a fost una eronată, atacanții și mijlocașii nereușind să păstreze cât mai mult balonul în posesie pe faza ofensivă. La una din ultimele faze de joc, Florescu a prins un șut bun cu stângul după o centrare respinsă greșit și a marcat spre bucuria gazdelor.
Așadar, derbiul dintre Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava s-a încheiat nedecis, 1-1, gazdele rămânând pe primul loc în clasament.

Suntem convinși că au fost multe tensiuni între cele două formații, mai ales după ce meciul din tur a fost câștigat la ”masa verde” la capătul unor decizii care nu privesc jocul cu balonul rotund, dar parcă în afara terenului au fost situații care au depășit valorile de fair-play de la un joc sportiv. Din exterior, atunci când într-o singură serie de zece echipe sunt trei formații din același județ se pare că avantajul acestui județ este major. Nu e cazul Sucevei, unde lupta și rivalitatea este maximă de ani buni și unde nu există un consens. Lucrurile au rădăcini mai adânci pentru că pe vremuri echipa orașului Suceava era în eșalonul secund și avea toate avantajele, în timp ce formații din Divizia C erau considerate ”minore” și erau considerate de la ”țară”. Situația s-a întors la 180 de grade și meciurile din Liga a III-a din Suceava de acum sunt aprige.

Mai sunt destule partide până la sfârșitul campionatului seriei I a Ligii a III-a și toate rezultele până în prezent au dus la avansul detașat al formației Ceahlăul Piatra Neamț. Așadar când trei se luptă (la nivel local), a patra câștigă!

În etapa a XIII-a, Foresta Suceava va juca pe ”Areni” cu Șomuz Fălticeni, iar Bucovina Rădăuți va ju la Știința Miroslava.

Rezultate consemnate în etapa a XII-a:
Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava 1-1
Ceahlăul Piatra Neamț – Știința Miroslava 1-0
Șomuz Fălticeni – CSM Pașcani 2-1
Dante Botoșani – Bradu Borca 2-0
Hușana Huși – Sporting Vaslui 0-1

Clasament
1. Bucovina Rădăuți 12 8 2 2 27-11 26
2. Știința Miroslava 12 7 2 3 29-11 23
3. Foresta Suceava 12 7 2 3 23-8 23
4. Ceahlăul Piatra Neamț 12 7 1 4 18-11 22
5. Șomuz Fălticeni 12 6 3 3 18-13 21
6. Hușana Huși 12 7 0 5 16-12 21
7. Sporting Vaslui 12 5 1 6 12-17 16
8. Dante Botoșani 12 4 1 7 15-23 13
9. Bradul Borca 12 1 2 9 8-27 5
10. CSM Pașcani 12 0 2 10 9-35 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava