Concert pascal
MOPAN Suceava

Judeţul Suceava are un  nou partener extern, provincia Luxemburg din Belgia. Protocolul de colaborare între cele două entităţi a fost parafat marţi în sala mare a Palatului Administrativ principalii semnatari fiind guvernatorul provinciei Luxemburg, Bernard Caprasse şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti,  E.S. Phillipe Beke, numeroşi membri ai delegaţiei provinciei Luxembrug iar  ca invitați din partea gazdelor, prefectul  Constantin Harasim, rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” , prof. univ. Valentin Popa, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu și șefi ai unor instituții descentralizate. Singurul parlamentar de Suceava care a răspuns invitației a fost deputatul PNL Sanda-Maria Ardeleanu. Protocolul prevede cooperarea în mai toate domeniile de activitate, de la administrație publică, economie, utilități publice și sănătate până la politici sociale, mediu, cultură, sport și turism.

Agricultura, industria alimentară și învățământul universitar sunt primele domenii cu care ar putea începe colaborarea între cele două regiuni. Guvernatorul de Luxembrug a declarat că similitudinile dintre Suceava și Luxemburg, din punct de vedere al ramurilor economice și geografice sunt bune premise pentru dezvoltarea cooperării în domeniile menționate anterior. ”La Luxemburg avem un obicei foarte bun, acela de a lucra împreună factorii politici, sindicatele și patronatul. Orice regiune se poate dezvolta foarte bine dacă este un proiect de dezvoltare susținut de responsabilii din zonele respective”, a declarat Bernard Caprasse. La rândul său Cătălin Nechifor, a evidențiat rolul ambasadorului Regatului Belgiei la București și al celui al României la Bruxelles, Șerban Tinca, în încheierea acordului de cooperare, ale cărui
începuturi au fost în urmă cu 2 ani. ”Este important ca Suceava să-și găsească ambasadori în țările europene și Luxemburg să-și găsească parteneri în România”, a spus Nechifor. Delegaţia belgiană va fi prezentă în judeţul Suceava până în data de 10 aprilie timp în care va vizita mai multe obiective turistice, economice şi culturale. Este de menţionat faptul că judeţul Suceava mai are încheiate încă 10 astfel de parteneriate cu regiuni externe.

Judeţul Suceava îşi întăreşte relaţiile externe, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava