MOPAN Suceava

Viitorul copiilor din comuna suceveană Moldovița este asigurat. Aceștia au condiții de joacă și studiu la care nici nu au visat părinții lor grație implicării autorităților locale în modernizarea tuturor unităților de învățământ de pe raza comunei. Milioane de euro au fost investite în ultimii ani în școli și grădinițe atât în reabilitarea și extinderea lor cât și în dotarea cu echipamente de ultimă generație. ”Vinovat” de acest lucru este primarul Traian Iliesi și echipa lui din Primărie. Iliesi a trecut în revistă principalele investiții din unitățile de învățământ. Astfel la școala gimnazială și grădinița cu program normal Argel s-au executat lucrări de reabilitare la acoperișuri, s-a făcut izolația exterioară, s-a înlocuit instalația electrică, s-a modernizat corpul de clădire pentru grupuri sanitare și s-au cumpărat două cetrale termice. Pentru viitor această școală se va dota cu echipamente IT, tablete interactive, videoproiectoare, laptop-uri și se va realiza un cabinet de informnatică proiectul  fiind aprobat urmând contractarea și achiziționarea acestora.

”La școala primară Rașca s-au excecutat lucrări de reabilitare la acoperiș, s-au montat geamuri termopan, s-a reabilitat fațada exterioară cu izolație termică și s-a făcut împrejmuirea cu gard din lemn printr-un schelet metalic cu bordură de beton. Cu toate că la Rașca nu funcționează școala nu am lăsat să se prăbușească pentru că oricând putem să avem nevoie de această clădire care este a statului, a Primăriei. Nu cum vorbeau unii că primarul vinde școala. Nu se vinde nicio școală. Totul ce a fost a statului rămâne la stat. La școala primară Demacușa s-au executat lucrări de reabilitare a acoperișului, s-au montat geamuri termopan și s-au reabilitat fațada exterioară. De asemenea s-a îngrădit cu gard. La grădința cu program normal Putna Secrieș s-a reabilitat total interiorul, s-a dotat cu centrală electrică de încălzire și s-a construit un grup sanitar. Pe viitor la această școală urmează să se intervină cu lucrări de  reabilitare consolidare proiectul fiind accesat prin Pogramul Național de Investiții ”Școli sigure și sănătoase” și este în implementare valoarea lui fiind în jur de 200.000 de euro. La Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” s-a schimbat în totalitate acoperișul la clădirea liceului și la cantină internat iar atelierul mecanic s-a dotat cu două centrale termice, s-au montat geamuri termopan. Pe viitor urmează să se intervină cu lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare proiectul fiind accesat prin POR valoarea lui fiind în jur de 2 milioane de euro”, a spus primarul Iliesi.

El a adăugat că la grădinița Istețel s-a înlocuit acoperișul, s-a făcut izolația termică prin anvelopare, s-au reparat interioarele prin placare cu rigips, s-au montat geamuri termopan, s-au montat instalații de încălzire cu centrală termică proprie, s-a împrejmuit cu gard metalic și s-a dotat cu mobilier. ”La școala primară 1-4 corp C s-a schimbat acoperișul, s-a făcut izolație termică prin anvelopare, s-au reparat interioarele prin placare cu rigips, s-au montat geamuri termopan, instalație de încălzire cu centrală termică proprie și s-a împrejmuit cu un gard metalic curtea și terenul de sport. Acest obiectiv se va moderniza prin Programul Național ”Școli sigure și sănătoase” valoarea acestuia fiind de 800.000 de euro. Școala generală cu clasele 1-8 Moldovița corp B s-a modernizat și reabilitat în totalitate prin finanțare cu fonduri europene în valoare de 1,2 milioane de euro și finanțare din bugetul local cu circa 1,5 milioane de  lei. Prin PNRR s-a semnat contractul de finanțare în valoare de 500.000 de euro privind dotarea cu mobilier,  materiale didactice și echipamente digitale pentru toate unitățile de învățământ din comună”, a menționat primarul de Moldovița.

El a mai subliniat că s-au construit trei terenuri de sport multifuncționale dotate cu minitribune amplasate pe stadion corp C școală veche și corp B școală nouă și s-au achiziționat trei microbuze școlare pentru transportul elevilor cu menționea că un al patrulea microbuz electric de data asta va sosi în curând via Consiliul Județean.

”Educația este unul dintre pilonii de bază ai unei societăți moderne și prospere. Investițiile în educație sunt fudamentate pentru a asigura un viitor durabil și prosper pentru tinerii din comunitatea în care trăim. Prin investițiile în educație ne asigurăm că generațiile viitoare vor dobândi cunoștințele, abilitățile și valorile necesare învățând în școli sigure cu dotări moderne”, a încheiat Traian Iliesi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava