Concert pascal
MOPAN Suceava

Muzeul Național al Bucovinei îi invită pe suceveni joi, 11 aprilie 2024, de la ora 12:30, la vernisajul expoziției „Drumul Morilor prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug la patrimoniu”. Deschisă la Muzeul Satului Bucovinean, în Casa Ostra, expoziția prezintă prin intermediul patrimoniului etnografic, a machetelor, hărților, fotografiilor și reproducerilor după documente de arhivă, date inedite despre meșteșugul morăritului și despre instalațiile tehnice cu acționare hidraulică utilizate pentru măcinarea cerealelor.

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

Expoziția este realizată în colaborare cu Serviciul Județean Suceava al Arhivelor Naționale ale României, Consiliul Regional Schwaben și Serviciul Diasporă. Parteneriate Externe și Protocol din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Expoziția poate fi văzută în perioada 11 aprilie – 9 iunie 2024.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava