Concert pascal
MOPAN Suceava

Institutul de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) și Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) vă invită marți, 15 iunie, ora 12.00,la Clubul Diplomatic situat pe Șoseaua București-Ploiești nr. 2B, pentru prezentarea celei de-a treia ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, bazat pe un sondaj realizat de către INSCOP Research în colaborare cu think-tank-ul Strategic Thinking Group.

La evenimentul moderat de academician Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, sunt preconizați să participe: domnul Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și președinte al PNL, domnul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, domnul Virgil Daniel Popescu, ministrul Energiei, domnul Răzvan Nicolescu, președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, domnul Vasile Iuga, specialist în probleme de energie și membru în Consiliul de Administrație Volrem Business Advisors, profesor universitar doctor Dan Dungaciu, și domnul Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research și coordonator al think tank-ului STRATEGIC Thinking Group

Barometrul de securitate energetică este un instrument anual complex de evaluare și analiză ce își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni legate de politica energetică a României în contextul mai amplu al relațiilor internaționale.

În cadrul evenimentului din data de 15 iunie 2021 vor fi prezentate pe larg datele integrale ale cercetării care relevă o așteptare ridicată a populației față de creșterea investițiilor în domeniul energiei, atât pentru îmbunătățirea serviciilor, cât și în scopul relansării economiei afectate de pandemie.

Astfel, în contextul consecințelor economice ale epidemiei de coronavirus, 82,3% dintre respondenți (față de 73,6% în iunie 2020) sunt de părere că proiectele mari de investiții ale companiilor private din energie ar trebui încurajate de statul român. 13,9% (față de 20% în iunie 2020) consideră că proiectele mari de investiții ale companiilor private din energie ar trebui amânate de statul român. 3,8% nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 66,8% dintre români au o părere bună despre Pactul Verde European propus de Comisia Europeană prin care statele membre ale UE se angajează să reducă poluarea. 18,5% au o părere nici bună, nici proastă, iar 3,5% o părere proastă. 9,9% declară că nu au auzit despre acest pact, iar 1,3% nu știu sau nu răspund.

Rezultatele integrale ale cercetării, care cuprinde peste 40 de teme specifice de interes, vor fi prezentate marți, 15 iunie, ora 12.00, la Clubul Diplomatic situat pe Șoseaua București-Ploiești nr. 2B. Evenimentul se va derula conform normelor în vigoare, cu prezența a 50 de persoane și va beneficia de o acoperire mediatică semnificativă.
Sondajul de opinie ”Barometrul Securității Energetice, editia a III-a, mai 2021” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS – www.larics.ro) din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI). Analiza datelor a fost realizată de INSCOP Research cu sprijinul think-tank-ului Strategic Thinking Group / Grupul de Gândire Strategică (www.strategicthinking.ro).  Datele au fost culese în perioada 4 – 13 mai  2021 Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului  Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1056 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Descarca prezentarea grafica a sondajului
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava