MOPAN Suceava

La Prefectura Suceava a avut loc miercuri o şedinţă a Comisiei de dialog social, întrunită la solicitarea reprezentanţilor salariaţilor disponibilizaţi de la SC TERMICA SA Suceava.  Potrivit prefectului Florin Sinescu, principalul subiect de discuţie a fost generat de îngrijorarea foştilor salariaţi privind respectarea programării pentru plata salariilor compensatorii, în condiţiile în care activitatea societăţii este sub stricta monitorizare a unui administrator judiciar.
Sinescu a spus că în cadrul şedinţei s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei economice de la Termica după intrarea în insolvenţă. Sumele pe care aceasta le are de încasat sunt de aproape 18 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei din subvenţii şi 14 milioane de la asociaţiile de proprietari, datoriile Termica fiind cifrate în acest moment în jurul sumei de 12 milioane de lei.
Florin Sinescu a mai spus că una dintre concluziile şedinţei a fost că datorită necesitaţii furnizării agentului termic în luna octombrie, situaţia financiară nu a suferit modificări semnificative, principalele datorii fiind la furnizorii de combustibil.
În urma discuţiilor purtate, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a angajat ca până la sfârşitul anului să vireze către S.C. TERMICA S.A. ca parte a majorării de capital o sumă de un milion de lei , în două tranşe lunare, cu condiţia ca banii să se regăsească în plata salariilor compensatorii.
„Instituţia Prefectului s-a implicat activ pentru a obţine de la Guvern plata veniturilor de compensare pentru disponibilizaţi. Acest lucru s-a rezolvat prin adoptarea de către Guvernul Ponta a hotărârii de guvern prin care s-a alocat suma de 1.754.000 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe 2013.  În ce priveşte plata salariilor compensatorii, este important că salariaţii nu au fost disponibilizaţi înainte de 18.06.2013, dată la care S.C. TERMICA S.A a intrat in faliment, astfel există posibilitatea legală de a beneficia din veniturile curente pentru plata acestor drepturi. Dorim să existe însă o abordare corectă atât din partea conducerii SC Termica SA cât şi a administratorului judiciar astfel încât conform graficului stabilit cei îndreptăţiţi să-şi primească drepturile salariale conform Contractului Colectiv de Muncă”, a Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava