Concert pascal
MOPAN Suceava

Mănăstirea Rarău

  • Aflată în satul Chiril, comuna Crucea, judeţul Suceava, este o mănăstire ortodoxă de călugări, ctitorită de către domnitorul Petru Rareş, în anul 1538. Mănăstirea se află pe Muntele Rarău, la aproximativ 25 de kilometri de aşezarea de la poalele acestuia.
  • Ctitorie a domnitorului Petru Rareş, Mănăstirea Rarău poate deveni adăpost şi loc de rugăciune pentru orice drumeţ care se încumetă să străbată piscurile din zona Dornelor.
  • Potrivit tradiţiei, aici a fost o sihăstrie înfiinţată de cuviosul Sisoe, spre sfârşitul secolului al XV-lea. Se mai spune că, după anul 1538, când Petru Rareş a fost schimbat de la domnie, soţia sa, Elena, împreună cu copiii, s-au ascuns în Rarău, fiind ocrotiţi de călugări.
  • Documentele vremii atestă că la 1541, voievodul Petru Rareş, aflându-se în trecere pe aici cu domniţa Ruxandra şi încantat de farmecul peisajului, a hotărât să ctitorească lăcaş de rugăciune şi meditaţie, drept mulţumire adusă lui Dumnezeu, pentru victoria ce-o repurtase împotriva hoardelor năvălitoare ale tătarilor.

 

Transrarăul (Drumul Comorilor)

  • Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din judeţul Suceava, care face legătura dintre Valea Bistriţei, de la Chiril, şi Valea Moldovei, la Pojorâta.

Informaţii detaliate:

Mănăstirea Rarău - Transrarăul - Poiana Sihăstriei (filmare aeriană), 9.5 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (11 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava