Concert pascal
MOPAN Suceava

Marbeto, unul dintre furnizorii de top pentru industria cărnii, din zona de vest a țării, și-a optimizat activitatea de când a înlocuit vechile programe informatice cu sisteme integrate de la Senior Software. Având la dispoziție softuri performante de management al afacerii, compania își gestionează și controlează în mod eficient procesele de aprovizionare, stocare și vânzare, reușind totodată să ia decizii de business mai bune, bazate pe date corecte și disponibile în timp real.

Compania Marbeto din Arad, un important distribuitor de produse congelate, cu o cifră de afaceri de circa 32 de milioane euro, a obținut control și vizibilitate completă asupra afacerii, folosind sisteme software moderne de tip ERP și BI, de la Senior Software. Furnizorul a înregistrat beneficii majore datorită capabilităților avansate ale sistemelor implementate, a conectării dintre acestea și a integrării ERP cu un program software utilizat de unul dintre partenerii de business.

Marbeto aprovizionează cu materii prime producătorii și distribuitorii de carne și preparate din carne din diferite zone ale țării, dispunând de mai multe spații de depozitare cu temperatură controlată și un stoc constant de circa 1000 de tone de marfă congelată. Ținând cont de natura mărfurilor, cantitatea gestionată și celelalte particularități ale afacerii, distribuitorul a decis în urmă cu 4 ani să înlocuiască vechile softuri, cu care nu putea gestiona și urmări centralizat situația din companie, cu sisteme integrate și flexibile. În urma unor analize și a recomandărilor din piață, Marbeto a ales să implementeze de la Senior Software sistemele SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea resurselor și SeniorVisualBI – soft BI pentru raportare, analiză și vizualizare date.

“Anterior parteneriatului cu Senior Software, evidența contabilă, activitatea de logistică, precum și situația vânzărilor și a încasărilor erau ținute în trei programe diferite. Nevoia de integrare și de urmărire centralizată a fost factorul determinant ce a dus la implementarea sistemelor Senior Software. Un alt criteriu la fel de important pentru noi l-a reprezentat posibilitatea de a plia cât mai strâns sistemul software pe modul nostru de lucru.

Principalul beneficiu rezultat din colaborarea cu Senior Software îl reprezintă posibilitatea de a superviza centralizat activitatea. Totodată, avem capacitatea de a lua deciziile potrivite de business privind procesele de aprovizionare, politicile de vânzare și managementul afacerii, pentru că putem analiza mult mai bine vânzările și stocurile. Utilizarea sistemelor integrate ne asigură o imagine clară, transparentă și în timp real asupra tuturor aspectelor de interes, astfel încât să luăm mai rapid decizii corecte și să beneficiem de un avantaj competitiv în piață”, a declarat Marius Varadi, Administrator Marbeto.

Utilizând softurile perfect integrate de la Senior Software, furnizorul a reușit să automatizeze fluxurile de business și să centralizeze toate informațiile din companie. Datorită conectării dintre sisteme, întreaga echipă Marbeto are acces la date corecte și actualizate pe care le poate analiza și interpreta rapid. Distribuitorul beneficiază de trasabilitate completă asupra stocurilor, operează rapid facturile și încasările, întregul proces de vânzare desfășurându-se într-un mod optimizat. Acesta poate crea rapoartele și dashboardurile dorite cu un minim de efort și poate urmări cu ușurință indicatori cheie ai afacerii, stabilind astfel strategii eficiente de creștere a performanței.

Procesele din companie au fost eficientizate și ca urmare a conectării sistemului de gestionare a resurselor cu un alt soft de la Senior Software, folosit de către unul dintre partenerii Marbeto. Mai exact, software-ul ERP utilizat de distribuitorul de carne este integrat cu sistemul WMS implementat de Frigo HM, furnizor de servicii logistice 3PL, în ale cărui spații de depozitare, Marbeto își stochează o parte din mărfuri. Datorită integrării dintre cele două sisteme, comenzile de client ale companiei sunt transmise automat către programul WMS, pentru a fi pregătite de livrare. Ulterior, confirmarea de picking este transmisă către SeniorERP, unde sunt generate rapid documentele de vânzare. Așadar, conectarea dintre softurile companiilor partenere, permite procesarea mai rapidă și cu acuratețe a comenzilor, asigurând transparență asupra activităților derulate și, totodată, facilitând relațiile de business.

“Integrarea dintre sistemul SeniorERP, implementat în cadrul companiei noastre, și soluția WMS utilizată de Frigo HM, ne ajută mult pentru că putem vedea în timp real aranjarea și pregătirea mărfurilor în depozit, ce produse au fost livrate și când, având totodată o imagine corectă și detaliată asupra stocurilor“, a adăugat Marius Varadi.

În ceea ce privește planurile de viitor, compania urmărește să crească cota de piață pe care o are și să continue optimizarea proceselor de aprovizionare, stocare și vânzare cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software.

Despre Marbeto

Marbeto este funizor de materii prime pentru industria cărnii și activează pe piața din România din anul 2004. Compania dispune de spații de depozitare proprii și închiriate în Arad, București și Constanța, dar și în afara granițelor țării. Gama de produse pe care o comercializează furnizorul cuprinde mai multe categorii, precum: carne de porc, pasăre, vită, pește și semipreparate.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 500 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în 5 locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), având o echipă de peste 200 de angajați.

Marbeto, important furnizor de carne din vestul României, își gestionează integrat afacerea cu sisteme moderne de la Senior Software, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava