Concert pascal
MOPAN Suceava

Câteva sute de persoane au participat joi de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la marşul « Pledoarie pentru demnitate » desfăşurat în municipiul Suceava pe traseul Primărie- Palatul Administrativ- Centru. La acţiunea organizată de Asociaţia Blijdorp România, Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au participat adulţi şi copii cu dizabilităţi, părinţii acestora, studenţi de la Universitatea « Ştefan cel Mare », elevi şi profesori de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, reprezentanţi şi beneficiari ai Centrelor de Reabilitare Neuropsihiatrică de la Sasca şi Costâna, reprezentanţi ai Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale, ai Asociaţiei Sf. Ioan cel Nou, ai Asociaţiei Creştine Cristos pentru România şi ai AREAS.

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, a ţinut să precizeze că marşul « Pledoarie pentru demnitate » se află la cea de-a X-a ediţie şi că scopul acţiunii este acela de a atrage atenţia asupra persoanelor cu dizabilităţi care trebuie respectate şi înţelese. « Noi nu protestăm, nu cerem nimic. Vrem ca oamenii să înţeleagă că printre noi sunt persoane cu dizabilităţi care trebuie respectate şi trebuie înţelese », a declarat Ionel Ivan.

În evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se află 20.783 de persoane cu dizabilităţi din care 2.82 sunt copii iar 18.701 adulţi. Data de 3 decembrie a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1992 Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Ziua Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și bunăstării acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava