Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat în mod imperativ Guvernului României alocarea de fonduri în bugetul pe anul viitor pentru finalizarea şoselei de centură a municipiului Suceava. După ce recent i-a cerut acelaşi lucru şi premierului Dacian Cioloş, liderul PNL Suceava i-a adresat joi o interpelare pe aceeaşi temă şi ministrului transporturilor, Marian Dan Cotescu. În interpelare, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că şoseaua de centură a Sucevei este o investiţie foarte importantă şi vitală pentru această zonă, fiind demarată în 2008 şi abandonată în 2012 de guvernarea PSD, deși la vremea respectivă era realizată în proporție de peste 80%.
“Ruta ocolitoare este extrem de importantă pentru întreg județul Suceava, pentru Municipiul Suceava însemnând practic singura soluție pentru devierea traficului greu. Există cartiere în municipiul Suceava unde autovehicule de mare tonaj trec pe lângă locuințe, provocând avarii și fiind un real pericol pentru pietoni”, a precizat Flutur. El a amintit că până în anul 2012, la şoseaua de centură „s-a lucrat din plin”, însă după preluarea guvernării de PSD nu s-au mai alocat fonduri pentru această investiţie. Liderul PNL Suceava a precizat că începând din anul 2012, PSD a promis că se vor aloca fonduri, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Guvernarea PSD a întârziat în mod repetat reluarea lucrărilor în vederea finalizării investiției. Din păcate, aș spune, nu a fost pentru prima dată când PSD nu s-a ținut de cuvânt. A făcut-o de nenumărate ori, mințind sucevenii, mințind românii fără nicio jenă. Ignorarea unei nevoi stringente a Municipiului Suceava și a celor care tranzitează zona, este încă o dovadă în acest sens. De altfel, Guvernul PSD a demonstrat că nu a dorit să finalizeze șoseaua de centură, alocând pentru continuarea investiției fonduri ”cu pipeta” în Bugetele de Stat pentru perioada 2013 – 2015”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a mai precizat că prin sistarea lucrărilor la şoseaua de centură, Guvernul PSD a sufocat practic municipiul Suceava, adăugând că social democraţii s-au dovedit indifereneţi faţă de toate proiectele de infrastructură din judeţ.
„Centura Sucevei pare încremenită în expertize și licitații, sau mai degrabă blocată de indolență și incompetență. Am fost de-a dreptul consternat atunci când, în luna octombrie, la Suceava, ministrul de atunci al Transporturilor confirma, cu seninătate, că Guvernul PSD nu are de gând să finalizeze centura Municipiului Suceava nici în anul 2016”, a afirmat Flutur. El a amintit şi că directorul CNADNR anunţa în luna octombrie a.c. că lucrările pentru finalizarea şoselei de centură vor fi executate cu utilaje proprii, mai puțin lucrările de consolidare la poduri, care vor fi scoase la licitație pentru că această Companie nu are specialişti în domeniu. Mai mult, Gheorghe Flutur a amintit că CNADNR anunţa chiar şi că va începe lucrările în toamna acestui an, pe sectoarele amintite. “De atunci, a trecut toamna, iarna s-a instalat deja și nu s-a mișcat o lopată. Nimic nou pe șantierul părăsit al șoselei de centură”, a declarat Flutur. Liderul liberalilor suceveni a subliniat că după abandonarea investiţiei de către guvernarea PSD, în calitate de senator de Suceava a atras atenţia şi a solicitat în nenumărate rânduri alocarea de fonduri, depunând amendamente în acest sens la Legea Bugetului de Stat pe anii 2013, 2014 și 2015.
Flutur a precizat că dacă vor fi alocate fonduri, lucrările la şoseaua de centură pot fi finalizate în maxim trei luni.
La finalul interpelării Gheorghe Flutur i-a solicitat ministrului transporturilor alocarea de fonduri pentru centura Sucevei, având în vedere importanţa acestei investiţii atât pentru municipiul Suceava cât şi pentru judeţ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava