Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 24 martie, la Suceava este programată cea de-a IX-a ediție a Marşului pentru viaţă, prin care se cere sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină și descurajarea avorturilor. Marşul se va desfășura, începînd cu ora 12.00, pe traseul esplanada Casei de Cultură-Prefectură – Palatul de Justiţie – Primărie – Spital şi retur. La final, manifestanţii se vor opri la Biserica Sfântul Dumitru. Marșul este organizat de Alianţa Bucovina Pentru Viaţă.
Potrivit unui comunicat transmis de Alianța Bucovina Pentru Viață, anul acesta, în perioada 1-31 martie, în Suceava și în numeroase localități din România și Republica Moldova, se va desfășura „Luna pentru Viață”, având ca punct culminant Marșul pentru Viață, organizat sâmbătă, 24 martie 2018.
„Marșul pentru Viață” a ajuns la a VIII-a ediție națională și are ca obiectiv înscrierea pe agenda publică a subiecte precum necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și descurajarea practicării avortului. „Această practică, brutală și inumană, a devenit fenomen social grav și este un simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră. Cercetările științifice recente arată că inima unui copil începe a bate încă de la vârsta intrauterină de 4 săptămâni. Un avort oprește o inimă care bate. Date neoficiale arată că în România se fac peste 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi. La Suceava, Marșul pentru Viață se organizează de 9 ani. Au fost implicate numeroase asociații și fundații locale reunite in Alianța Bucovina pentru Viață și a avut multiple activități conexe: conferințe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecții de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presă tipărită și pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material și consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină”, au transmis organizatorii.

Anul trecut Marșul pentru Viață s-a desfășurat în peste 280 de localități printre care București, Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Chișinău, fiind implicați peste 100.000 participanți, iar anul este confirmată organizarea Marșului într-un număr foarte mare de localități.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava