MOPAN Suceava

Trei institute de cercetare-dezvoltare în domeniul protecției mediului, ecologiei și dezvoltării durabile vor fi organizate și vor funcționa ca instituții de sine stătătoare, cu personalitate juridică, stabilește o Hotărâre aprobată astăzi de Guvern. Actul normativ stipulează reînființarea, organizarea și funcționarea următoarelor institute naționale: Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului – ICIM București, Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa“ – INCDM Constanța, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare “Delta Dunării” – INCDDD Tulcea. Aceste institute naționale vor fi reînființate prin reorganizarea Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului, care își va înceta activitatea.
Practic, cele trei institute naționale vor reveni la modul de organizare și funcționare anterior aprobării Hotărârii Guvernului 1442/2009, prin care s-a decis comasarea lor într-o singură instituție: Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului.
Actul normativ a fost adoptat de Guvern în condițiile în care Raportul de control și Decizia Curții de Conturi emisă în 2014, ca urmare a acțiunii de control desfășurată la  Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului, menționează o serie de deficiențe privind situațiile și raportările financiare. În aceste condiții, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a propus Hotărârea de Guvern privind reînființarea celor trei institute naționale de cercetare-dezvoltare, așa cum au funcționat înainte de promovarea HG 1442/2009. Decizia este de natură să eficientizeze activitatea acestor institute naționale de cercetare-dezvoltare.
Finanțarea activităților desfășurate de institutele naționale de cercetare-dezvoltare se realizează din venituri proprii, fonduri provenite din programe și/sau cooperări internaționale, precum și alte surse atrase potrivit legii. De asemenea, aceste institute pot fi sprijinite financiar de la bugetul de stat pentru realizarea unor investiții, dotări cu aparatură, echipamente, instalații.

Informații suplimentare:
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului – ICIM București, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa“ – INCDM Constanța și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare “Delta Dunării” – INCDDD Tulcea își vor desfășura activitatea în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI), aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava